Як смажити рибу тилапію (тиляпію) | Рецепт у вершковому соусі

Як смажити рибу тилапію (тиляпію)? Спробуйте смачний рецепт приготування смаженого філе у вершково-часниковому соусі. Адже ця страва готується швидко та досить легко. А ще, дізнайтеся чи корисна риба тилапія та особливості її приготування. Таку рибу можна готувати на кожен день, на пікнік або на святковий стіл.

Навряд чи хтось точно знає, яка правильна назва цієї риби: тилапія чи тиляпія. Це прісноводна риба, яку вирощують в гастрономічних цілях, адже вона досить добре росте та володіє смачним та дієтичним м’ясом. Тому, її спокійно можна вживати при дієтичному харчуванні. А ще, великою перевагою є те, що вона практично без кісток і готується дуже швидко. Тилапія, поєднується практично з будь-якими гарнірами та соусами. Тому, використовуючи різні продукти, щоразу, можна отримувати нову та смачну рибу.

Як приготувати рибу тилапію

Смажена тилапія — це ідеальний варіант для тих, хто не любить довго стояти біля плити. За таким рецептом ви можете готувати не лише тиляпію, а й будь-яку іншу безкісткову рибу. Спеції можете використовувати ті, які вам більше подобаються. Замінити вершкове масло можна і оливковою олією. Лимонний сік потрібен не лише для того, щоб підкреслити смак, а щоб забрати запах морської риби.

Для смаження краще обирати філе тилапії, але якщо ви взяли свіжу рибу, можна не обробляти її на філе. Вистачить лише очистити рибу від луски та нутрощів, відрізати голову, плавники, хвіст та обсмажити цілою, або порізати на порційні шматочки.

Рецепт смаженої тилапії настільки швидкий та легкий, що ви вже сьогодні можете приготувати вишукану вечерю для всієї сім’ї. А щоб вам було зрозуміло покровість приготування страви, ми пропонуємо переглянути рецепт з відео. Адже в ньому ви дізнаєтесь не лише всі поради стосовно приготування, а й цікаву історію про те, як люди дізналися, що саме цією рибою Ісус нагодував 5 тисяч голодних та інші її назви.

Рибу за цим рецептом можна обсмажити і в клярі, наприклад в сухарях або пшничному чи кукурудзяному борошні. Навіть, якщо запекти її в духовці, результат вам точно сподобається. Навіть з такого мінімального набору продуктів, вийде смачна та ароматна страва на швидку руку.

Ingredients

  • Філе тилапії

  • Хрін

  • Вершкове масло

  • Часник

  • Петрушка

  • Лимон

  • Картопля

  • Сіль, перець

Рекомендуємо, смажена риба під томатно-овочевим соусом.

як приготувати рибу тилапію на сковороді:

  • Кидаємо вершкове масло у сковорідку, тим часом, давимо 2 зубчики часнику, дрібно нарізаємо і кидаємо до масла.
  • Тепер, беремо філе риби і викладаємо у сковорідку, смажимо з кожної сторони, приблизно по 5-7 хвилин.
  • Картоплю заздалегідь чистимо та варимо до повної готовності.
  • В сковороду де смажилось філе риби, кидаємо подрібнену зелень, готуємо буквально 1-2 хвилини, після цього додаємо сіль, перець, тертий хрін (можна порізати на дрібні шматочки) та лимонний сік.
  • Відварену картоплю перетворюємо в пюре.
  • На тарілку викладаємо картопляне пюре, філе риби та поливаємо все, нашим соусом. Страва готова, смакуйте разом із нами!

Спробуйте приготувати: скумбрію запечену в духовці.

Чи корисна риба тилапія?

Тилапія, яка вирощується в сприятливих умовах не шкідлива, а навпаки — корисна. Вона рекомендується для вживанням вагітним та дітям від 2-х років, через відсутність в ній різних забруднень. Таке м’ясо є джерелом білка та низьким рівнем жиру. Вона володіє необхідними жирними кислотами омега-3 та омега-6, вітамінами В1,В2, В5, В6, В12 та мінералами ( кальцій, калій, фосфор, магній та залізо. Калорійність тилапії досить низька, лише 96 кКал на 100 г.

Рекомендуємо: скумбрія запечена в духовці з овочами.

За словами вчених, співвідношення омега-3 і омега-6, повинне бути 1:1, а в цієї риби воно приблизно 1:3, що автоматично вважається небезпечним. Але не дивлячись на це, риба тилапія, не може нашкодити організму людини, так як кількість жирів в ній дуже низька. Тобто, вплив омега-6 настільки незначний, що ніяк не робить її шкідливою.

Пропонуємо приготувати: тріска смажена в італійському клярі.

Теги: