04.12.2015

Смажена риба під томатно-овочевим соусом

Ароматна й пікантна рибна гаряча страва, яка підходить до будь-якого гарніру – картоплі, каші чи макаронів. А якщо ще подати до неї овочевий салатик – просто смакота! Рибу в томатному соусі можна приготувати і до святкового столу, лиш варто продумати оригінальне оформлення – з гілочками зелені та оливками вигляд буде просто розкішний.

Інгредієнти для рибної страви

Спробуйте також приготувати рибу у пивному клярі.

Як приготувати рибу під томатним соусом з овочами

  • Рибу порізати на порційні шматочки, посолити до смаку і залишити на 15-20 хв., щоб просолилася.
  • Панірувати кожен шматочок у борошні й обсмажити на добре розігрітій пательні на соняшниковій олії до золотистого кольору.
  • Приготувати соус: моркву потерти на грубій тертці, цибулю порізати півкільцями.
  • Обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати моркву і смажити ще 3-5 хвилин. Додати томатний соус (якщо надто густий, долити 3-4 ст. ложки води), тушкувати 5-7 хвилин.
  • Смажену рибу укласти в каструлю, залити маринадом, закрити кришкою і поставити на вогонь на 5-10 хвилин. Зняти з вогню, залишити на 20-30 хв., щоб риба просочилася маринадом.
  • Подавати з круп’яним або овочевим гарніром.

Рекомендуємо ще переглянути рецепт риби запеченої під сиром.

Вам сподобався рецепт смаженої риби під томатним соусом? Якщо у вас є ще цікавіші та смачніші ідеї щодо рибного меню, поділіться ними в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.