Смажена риба під томатно-овочевим соусом
Ароматна й пікантна рибна гаряча страва, яка підходить до будь-якого гарніру – картоплі, каші чи макаронів. А якщо ще подати до неї овочевий салатик – просто смакота! Рибу в томатному соусі можна приготувати і до святкового столу, лиш варто продумати оригінальне оформлення – з гілочками зелені та оливками вигляд буде просто розкішний.
Інгредієнти для рибної страви
1 кг рибного філе
2 морквини
2 цибулини
2 ст. ложки томатного соусу
3 ст. ложки борошна
сіль, спеції до смаку
соняшникова олія для смаження.
Спробуйте також приготувати рибу у пивному клярі.
Як приготувати рибу під томатним соусом з овочами
- Рибу порізати на порційні шматочки, посолити до смаку і залишити на 15-20 хв., щоб просолилася.
- Панірувати кожен шматочок у борошні й обсмажити на добре розігрітій пательні на соняшниковій олії до золотистого кольору.
- Приготувати соус: моркву потерти на грубій тертці, цибулю порізати півкільцями.
- Обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати моркву і смажити ще 3-5 хвилин. Додати томатний соус (якщо надто густий, долити 3-4 ст. ложки води), тушкувати 5-7 хвилин.
- Смажену рибу укласти в каструлю, залити маринадом, закрити кришкою і поставити на вогонь на 5-10 хвилин. Зняти з вогню, залишити на 20-30 хв., щоб риба просочилася маринадом.
- Подавати з круп’яним або овочевим гарніром.
Рекомендуємо ще переглянути рецепт риби запеченої під сиром.
Вам сподобався рецепт смаженої риби під томатним соусом? Якщо у вас є ще цікавіші та смачніші ідеї щодо рибного меню, поділіться ними в коментарях.