Тріска, смажена в італійському клярі
Рецепт смаження риби особливий завдяки нетрадиційному білковому кляру. Скуштуйте – вам сподобається!
Ingredients
1 кг філе риби
200 г борошна
4 яєчних білки
240 мл води
2 ст. ложки оливкової олії
1 ч. ложка цукру
1 ч. ложка солі
олія для смаження
Рекомендуємо також приготувати рибу в омлеті.
Directions
- Насипати в миску просіяне борошно, налити в нього гарячу воду (не кип’яток, щоб посудина з водою не обпікала пальців), добре розколотити ложкою. Додати олію, сіль і цукор, ще раз перемішати.
- Перед тим як смажити, збити охолоджені білки в густу піну (як на безе) і ввести в суміш, обережно розмішуючи зверху вниз.
- Порізати філе риби на невеликі шматочки поперек волокон.
- Посолити, поперчити і присипати борошном.
- Занурити кожну скибочку в кляр і смажити у добре розігрітій олії.
- Скибочки краще брати виделкою і опускати в кляр, щоб уся поверхня була в тісті. Викладати на серветку, щоб увібрати зайву олію.
- Подавати з соусом та гарніром.