Тріска, смажена в італійському клярі

Рецепт смаження риби особливий завдяки нетрадиційному білковому кляру. Скуштуйте – вам сподобається!

Ingredients

  • 1 кг філе риби

  • 200 г борошна

  • 4 яєчних білки

  • 240 мл води

  • 2 ст. ложки оливкової олії

  • 1 ч. ложка цукру

  • 1 ч. ложка солі

  • олія для смаження

Рекомендуємо також приготувати рибу в омлеті.

Directions

  • Насипати в миску просіяне борошно, налити в нього гарячу воду (не кип’яток, щоб посудина з водою не обпікала пальців), добре розколотити ложкою. Додати олію, сіль і цукор, ще раз перемішати.
  • Перед тим як смажити, збити охолоджені білки в густу піну (як на безе) і ввести в суміш, обережно розмішуючи зверху вниз.
  • Порізати філе риби на невеликі шматочки поперек волокон.
  • Посолити, поперчити і присипати борошном.
  • Занурити кожну скибочку в кляр і смажити у добре розігрітій олії.
  • Скибочки краще брати виделкою і опускати в кляр, щоб уся поверхня була в тісті. Викладати на серветку, щоб увібрати зайву олію.
  • Подавати з соусом та гарніром.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора