Курячий рулет з червоною рибою | Вова Юрін

Філе курки – чудовий продукт для приготування різних закусок, салатів та рулетів. Воно легко загортається та тримає форму. Воно поєднується з різними овочами, спеціями, грибами, фруктами та навіть з іншими видами м’яса або риби. Саме тому, сьогодні ми пропонуємо найсмачніші курячі рулети з червоною рибою, вершковим соусом та картопляним пюре, запечені в духовці.

Взагалі, курятина не лише дієтична а й досить корисна, легко засвоюється організмом, вона поєднується з будь-якими соусами, гарнірами, тому маючи в арсеналі шматок курячого м’яса, ви можете готувати щоразу нові кулінарні шедеври.

Рецепт рулетів з курячого філе

Рецепт рулетів з курячого філе

Куряче м’ясо вважається дієтичним, тому страви з куркою, можна вживати і тим, хто дотримується здорового харчування. Ця страва стане чудовим варіантом для ситного обіду, романтичної вечері, вона вишукано буде виглядати на святковому столі.

Це надзвичайно смачні крученики з курячого філе та червоної риби а гарнір з вершково-картопляним пюре, зробить страву ще й ситною. Готуються вони досить легко та швидко, тому мерщій починайте готувати. А щоб вам вдалося все з першого разу, ми підготували рецепт з відео. Тут ви дізнаєтесь як правильно відбивати філе, щоб воно не розірвалося, чим можна замінити певні компоненти та як приготувати ідеальне та однорідне картопляне пюре. А ще, отримаєте масу позитиву і дізнаєтесь багато цікавого. Для вас готуватимуть Максим Нікітін та Володимир Юрін – луцький шеф-кухар. Таку страву ви не знайдете більше ніде.

Щоб страва вдалася з першого разу, необхідно обрати свіже охолоджене філе. Після чого порізати якомога тоншими слайсами, ніж при цьому має бути гострим та акуратно відбити. Щоб не пошкодити м’ясо, помістіть його на харчову плівку та накрийте нею. Тобто філе, має бути між двома шарами плівки. Це допоможе отримати тонкий та цілий шматок. Якщо у вас її нема, можете замінити поліетиленовим пакетиком, помістивши м’ясо у середину.

Рекомендуємо, м’ясні рулети по-закарпатськи на святковий стіл.

Спеції можете використовувати свої улюблені, ми використовували коріандр. Олія, теж підійте будь-яка. Взагалі, ви можете експериментувати з начинками, наприклад використати бекон, шинку, гриби, а замість курячого філе, взяти бедро, воно буде трішки жирніше. Подавати страву можна двома способами, обирайте свій та смакуйте разом із нами!

Інгредієнти для рецепту

  • Куряче філе – 220 г

  • Червона риба слабосолена (горбуша) – 50 г

  • Сир Дор Блю – 20 г

  • Спеції: сіль, чорний перець, коріандр

  • Олія

  • Розмарин

  • Соус:

    Кріп – 3 г

  • Вершки 10% -55 г

  • Часник – 3 г

  • Гарнір:

    Картопля – 250 г

  • Кисло-вершкове масло – 75 г

  • Сіль

Пропонуємо, рулетики з грибами та сиром.

рецепт приготування в духовці

  • Філе курки нарізаємо тонкими слайсами, та акуратно відбиваємо.
  • Картоплю ріжемо на шматочки та відварюємо у підсоленій воді до готовності.
  • На розігріту сковороду вливаємо вершки, доводимо до кипіння та додаємо спеції, подрібнений кріп та часник. Готуємо ще 1-2 хвилини та вимикаємо.
  • Відбите філе солимо, перчимо, посипаємо коріандром, зверху викладаємо шматочки червоної риби. Можна використати будь-яку на ваш смак.
  • На рибу кладемо порізаний брусочками сир і загортаємо у рулетики.
  • Спочатку, деко застилаємо пергаментним папером, викладаємо крученики, поливаємо все олією. Відправляємо у духовку та випікаємо 15 хвилини при температурі 180-190 градусів.
  • Коли картопля буде варена, зливаємо з нею повністю всю воду, товчемо. Вливаємо приблизно 100 мл вершків та кидаємо вершкове масло, знову все товчемо до однорідності.
  • Тепер починаємо сервірувати. 1-й спосіб: на плоску тарілку викладаємо порційно порізані рулети, з картоплі формуємо кнедлики і теж, викладаємо біля кручеників. Поливаємо підігрітим вершковим соусом, посипаємо чорним меленим перцем та прикрашаємо гілочкою розмарину.
  • 2-й спосіб: з картопляного пюре робимо подушку, викладаємо зверху наші рулетики, поливаємо страву соусом, зверху кладемо гілочку тим’яну або розмарину.

Спробуйте рецепт рибних кручеників з грибами.

Щоб приготувати ідеальне та однорідне картопляне пюре, варто правилно зварити картоплю. Для цього її потрібно залити теплою водою, це потрібно не лише для того, щоб вона швидше приготувалася, а й тому, щоб зайвий крохмаль відійшов, це зробить пюре не таким в’язким. До кипіння її доводити не потрібно, коли почне з’являтися піна, зливаємо воду, набираємо свіжу (можна вже холодну) і варимо до повної готовності. Після приготування, зливаємо повністю всю воду, залишати не потрібно ні каплі. Вершки, можна замінити молоком, але тоді, краще його підігріти та розтопити шматочкок масла в ньому. Масло використовуємо не солодко-вершкове а кисло-вершкове або солоне. Чим ретельніше ви зіб’єте пюре, тим повітрянішим воно буде.

Курячі рулети з рибою в духовці

Ми готували крученики в духовці, але ви можете їх і обсмажити на сковороді або приготувати в мультиварці.

Вам сподобаються, рулетикі з лаваша з сирною начинкою.

Теги: