Салат з тріскою та фруктами | Рецепт страви з філе тріски

Салат з тріскою та фруктами — вишукана страва на святковий стіл. Але завдяки легкості приготування та покроковому рецепту, її можна готувати і на кожен день. Пропонуємо смачний рецепт страви з філе тріски з вибуховим смаком від Вови Юріна. Салат з філе білої риби, міксом салату, сиром та фруктами, точно сподобається ти хто дотримується здорового харчування або дієти.

Завдяки тому, що рибу не вирощують в неволі, тобто не годують різними медикаментами, її можна назвати ідеальною. В ній міститься калій, кальцій, йод, фосфор, білок та ненасичені кислоти Омега-3, які необхідні організму людини.

Як приготувати салат з філе тріски

Як приготувати салат з філе тріски

М’ясо тріски — дуже ніжне, корисне та дієтичне. Тому воно є популярною складовою багатьох салатів. Філе поєднується з безліччю різних продуктів, в тому числі й апельсинами або виноградом. В якості соусу, тут можуть підійти будь-які, смак від цього гіршим точно не стане.

Пропонуємо переглянути покроковий рецепт з відео. Тут ви дізнаєтесь всі поради стосовно приготування, в тому числі, як правильно приготувати та не переварити рибу, щоб вона вишла соковита і не втратила свої корисні властивості. А ще, точно зарядитесь позитивом від перегляду. Тому, мерщій починайте готувати цей смачний рецепт салату з філе білої риби з вибуховим смаком від Вови Юріна.

Це ресторанна страва, яка не залишить байдужими любителів оригінальних та цікавих смакових поєднань. Такий салат можна приготувати не лише на святковий стіл, а й для романтичної вечері. На рахунок риби, то її можна використовувати будь-яку морську, білу, головне не жирну. Наприклад, сібаса, камбалу, дораду або морського окуня.

Інгредієнти

  • Мікс салату

  • Філе білої риби (тріска)

  • Сир Дор Блю

  • Апельсин

  • Лимон

  • Виноград

  • Оливкова олія

Рекомендуємо, рецепт смаженої тріски в клярі.

Приготування

  • Спочатку беремо приблизно 70 грам риби та маринуємо. Для цього, ми її викладаємо на харчову плівку, солимо, перчимо, додаємо паприку, сублімований часник, соєвий соус, оливкову олію та збризкуємо лимонним соком. А ще додаємо гілочку тим’яну. Тепер все це загортаємо у плівку та відварюємо протягом 5-7 хвилин.
  • Беремо мікс салату, додаємо виноград та 10-15 г сиру Дор Блю. Апельсин очищуємо та ріжемо кубиками і кидаємо до салату. Збризкуємо соком лимону.
  • Дістаємо нашу рибу, знімаємо плівку.
  • Для подачі, ділимо рибу на сегменти та відправляємо до салату. Все заправляємо оливковою олією та перемішуємо.
  • Беремо сервірувальне кільце, викладаємо в нього салат, поливаємо ще трішки оливковою олією та посипаємо меленою паприкою. Страва готова, смакуйте разом із нами.

Спробуйте, Салат із печінки тріски зі свіжими овочами.

Під час термічної обробки, риба може супроводжуватись специфічним запахом, який може відштовхнути. Щоб цього не було використовуються різні спеції та прянощі. Для цього її також, поливають соком лимона. Відзначимо, що холодна тріска в закусках або салатах, таким запахом не володіє.

Спробуйте: смажена риба тилапія у вершковому соусі.

Для смачної страви, рекомендуємо звернути увагу на рибу при покупці. Філе тріски повинно бути світлого, однорідного кольору, без всіляких вкраплень, жовтих або сірих плям. Якщо краї риби крихкі, це означає що вона кілька разів розморожувалась або довго перебувала в замороженому стані ( шкоди здоров’ю це не принесе, але смак може бути зіпсований). Упаковка, в якій продається риба, повинна бути прозорою, щоб ви могли побачити стан продукту.

Приготуйте, тріска запечена в духовці під соусом.

Теги: