05.10.2015

Яблучна шарлотка з маком

Рецепт шарлотки – простий і водночас оригінальний завдяки хрустким крупинкам маку. Тісто виходить пишним, солодким і ароматним, а яблучна кислинка дуже вдало відтіняє доповнює цей смак. Спробуйте приготувати такий пиріжок – це щось новеньке!

Інгредієнти для яблучно-макової шарлотки

  • 150 г цукру

  • 150 г вершкового масла

  • 150 г борошна

  • 3 яйця

  • 4 яблука (краще кисліші)

  • 3 ст. ложки маку

  • 1,5 ч. ложки розпушувача

  • ванілін на кінчику ножа

  • цукрова пудра для посипання.

Спробуйте ще приготувати яблучний пиріг без тіста.

Як приготувати шарлотку з яблуками і маком

  • Розм’якшене масло розтерти з цукром.
  • По одному додавати яйця, продовжуючи ретельно перемішувати.
  • В борошно додати розпушувач, сіль, ванілін, мак і ще раз добре вимішати.
  • Яблука порізати довільними шматочками, додати в тісто.
  • Деко змазати маслом або встелити пергаментом для запікання.
  • Викласти у форму все тісто, розрівняти.
  • Поставити шарлотку в розігріту до 180 градусів духовку та випікати 35-40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
  • Дістати з духовки, охолодити, присипати цукровою пудрою.

Радимо також рецепт яблучного штрудля.

Якщо вам сподобався рецепт шарлотки з яблуками та маком – поділіться враженнями в коментарях та поширте рецепт у соцмережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.