Яблучна шарлотка з маком
Рецепт шарлотки – простий і водночас оригінальний завдяки хрустким крупинкам маку. Тісто виходить пишним, солодким і ароматним, а яблучна кислинка дуже вдало відтіняє доповнює цей смак. Спробуйте приготувати такий пиріжок – це щось новеньке!
Інгредієнти для яблучно-макової шарлотки
150 г цукру
150 г вершкового масла
150 г борошна
3 яйця
4 яблука (краще кисліші)
3 ст. ложки маку
1,5 ч. ложки розпушувача
ванілін на кінчику ножа
цукрова пудра для посипання.
Спробуйте ще приготувати яблучний пиріг без тіста.
Як приготувати шарлотку з яблуками і маком
- Розм’якшене масло розтерти з цукром.
- По одному додавати яйця, продовжуючи ретельно перемішувати.
- В борошно додати розпушувач, сіль, ванілін, мак і ще раз добре вимішати.
- Яблука порізати довільними шматочками, додати в тісто.
- Деко змазати маслом або встелити пергаментом для запікання.
- Викласти у форму все тісто, розрівняти.
- Поставити шарлотку в розігріту до 180 градусів духовку та випікати 35-40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
- Дістати з духовки, охолодити, присипати цукровою пудрою.
Радимо також рецепт яблучного штрудля.
Якщо вам сподобався рецепт шарлотки з яблуками та маком – поділіться враженнями в коментарях та поширте рецепт у соцмережах.