Яблучна шарлотка з маком

Поділитись публікацією:

Рецепт шарлотки – простий і водночас оригінальний завдяки хрустким крупинкам маку. Тісто виходить пишним, солодким і ароматним, а яблучна кислинка дуже вдало відтіняє доповнює цей смак. Спробуйте приготувати такий пиріжок – це щось новеньке!

Інгредієнти для яблучно-макової шарлотки

Спробуйте ще приготувати яблучний пиріг без тіста.

Як приготувати шарлотку з яблуками і маком

  • Розм’якшене масло розтерти з цукром.
  • По одному додавати яйця, продовжуючи ретельно перемішувати.
  • В борошно додати розпушувач, сіль, ванілін, мак і ще раз добре вимішати.
  • Яблука порізати довільними шматочками, додати в тісто.
  • Деко змазати маслом або встелити пергаментом для запікання.
  • Викласти у форму все тісто, розрівняти.
  • Поставити шарлотку в розігріту до 180 градусів духовку та випікати 35-40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
  • Дістати з духовки, охолодити, присипати цукровою пудрою.

Радимо також рецепт яблучного штрудля.

Якщо вам сподобався рецепт шарлотки з яблуками та маком – поділіться враженнями в коментарях та поширте рецепт у соцмережах.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Сосиски для HoReCa: як вибрати продукт, який не втрачає якість після приготування

Сегмент HoReCa вимагає особливої уваги до якості продуктів, адже від цього залежить не лише смак страв, а й...

Вікторія Кузнецова: “Шкода ваших дітей, якщо вони їдять таку піцу” – скандал на “МастерШеф”

Сьогодні про те, що трапилося під час останнього випуску кулінарного шоу “МастерШеф”, не говорить хіба що лінивий! Ще...

Як часто пити чай з шипшини для покращення потенції: поради для чоловіків

От, знаєте, багато чоловіків шукають прості, натуральні способи підтримати свою чоловічу силу. А чай з шипшини – це...

Пісний бісквіт: простий рецепт без яєць

Пісний бісквіт – це мій порятунок, коли хочеться чогось солоденького, але без яєць, молока чи масла. У 2025...