17.08.2015

Яблучний штрудель

Він просто тане у роті і може стати гідною альтернативою торту. Неодмінно приготуйте яблучний штрудель за цим рецептом!

Інгредієнти для штрудля з яблуками

Приготуйте також пиріжки сирні з яблуками.

Як приготувати яблучний штрудель

  • Для тіста: у миску висипати борошно, додати сіль, масло і 125 г води, місити не менше 10 хв, згорнути кулькою, змастити олією, накрити плівкою, залишити на 30–40 хв.
  • Для начинки: сухарі подрібнити на крихти, обсмажити на маслі. Родзинки помити і підсушити, горіхи подрібнити. Яблука нарізати, збризнути лимонним соком, змішати з родзинками, горіхами, цукром і корицею.
  • Тісто тонко розкатати, перекласти на посипаний борошном рушник і розтягувати руками так тонко, щоб було видно малюнок тканини.
  • Змастити тісто розтопленим маслом, посипати сухарями, рівномірно викласти начинку, згортати рулет за допомогою рушника (у процесі загортання змащувати зовнішній бік тіста маслом).
  • Перекласти швом донизу на встелене фольгою і змащене маслом деко. Випікати 40–45 хв. при температурі 180 градусів. У процесі випікання та після закінчення змастити штрудель маслом, посипати пудрою.

Скуштуйте також яблучний штрудель з шоколадним тістом.

Якщо вам посмакував рецепт класичного яблучного штрудля, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.