Яблучна шарлотка в мультиварці

Поділитись публікацією:

Рецепт простого яблучного пиріжка полюбився усім господиням і за ніжний смак, і за простоту приготування. Та якщо ви маєте на озброєнні мультиварку, то це не тільки спростить вашу роботу, а й покращить смак яблучної випічки. Бо бісквітне тісто особливо гарно вдається цій електричній помічниці.

Інгредієнти для яблучної шарлотки

  • 5 кисло-солодких яблук

  • 5 яєць

  • 2 мірні чашки цукру

  • 2,5 мірні чашки борошна

  • 1 чайна ложка розпушувача для тіста

  • вершкове масло для змазування каструлі

  • цукрова пудра для посипання

  • ванілін, кориця на смак.

Рекомендуємо також рецепт яблучної шарлотки з безе.

Як приготувати шарлотку в мультиварці

  • Яблука порізати скибочками довільної форми. Збризнути лимонним соком, щоб не темніли.
  • Яйця збити з цукром у міцну піну. Обережно ввести борошно, змішане з розпушувачем для тіста, ванілін, корицю. Ложкою або лопаткою вимішати до консистенції густої сметани.
  • Покласти в тісто порізані яблука, легенько перемішати.
  • Мультикаструлю змастити вершковим маслом, притрусити борошном.
  • Вилити в форму тісто, розрівняти.
  • Увімкнути мультиварку, обрати режим «випічка», час 60 хвилин.
  • Перші 30 хвилин кришку не відчиняти.
  • Після звукового сигналу про закінчення приготування страви одразу шарлотку з мультиварки не виймати, залишити на програмі «підігрів» хвилин 10-15.
  • Через 15 хв. дістати яблучний пиріжок з допомогою сита для пароварки.
  • Притрусити цукровою пудрою. Порізати на порційні шматки.
  • Якщо вам не подобається блідий не рум’яний верх шарлотки, полийте його шоколадною помадкою. Смак від цього тільки виграє.

Плюс такого приготування, що займе воно буквально 15 хвилин, так як решту роботи зробить замість вас мультиварка, до того ж не потрібно постійно бігати, щоб перевірити чи не підгорів пиріг часом. Вона не сильно відрізняється від класичного пудингу, хоча набагато пухкіша, і чудово смакуватиме до ранкової кави. Таку страву можна приготувати не лише для гостей, а й просто до сніданку, адже завдяки сучасним технологіям, готується вона куди простіше. До того, ж всі потрібні інгрідієнти ви точно знайдете у себе в холодильнику. Прикрасити десерт можна цукровою пудрою чи шматочками яблук, або ж інших фруктів

Радимо ще приготувати яблучну шарлотку на хлібі.

Якщо вам сподобався рецепт яблучної шарлотки в мультиварці, поділіться ним у соціальних мережах із вашими друзями.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Сосиски для HoReCa: як вибрати продукт, який не втрачає якість після приготування

Сегмент HoReCa вимагає особливої уваги до якості продуктів, адже від цього залежить не лише смак страв, а й...

Вікторія Кузнецова: “Шкода ваших дітей, якщо вони їдять таку піцу” – скандал на “МастерШеф”

Сьогодні про те, що трапилося під час останнього випуску кулінарного шоу “МастерШеф”, не говорить хіба що лінивий! Ще...

Як часто пити чай з шипшини для покращення потенції: поради для чоловіків

От, знаєте, багато чоловіків шукають прості, натуральні способи підтримати свою чоловічу силу. А чай з шипшини – це...

Пісний бісквіт: простий рецепт без яєць

Пісний бісквіт – це мій порятунок, коли хочеться чогось солоденького, але без яєць, молока чи масла. У 2025...