Яблучна шарлотка з безе

Поділитись публікацією:

Шарлотка – це швидко і смачно, а з безе – це ще й вишукано. Така шарлотка виходить святковіша, ніж звичайна з яблуками. Це, можна сказати, уже майже торт. Як її приготувати вам розкаже “Їсти”. Отож, рецепт приготування шарлотки з яблуками та безе.

Інгредієнти для шарлотки

  • Тісто:
  • 2 яйця

  • 1 склянка цукру

  • 1 склянка борошна

  • 1 чайна ложка розпушувача

  • 5 яблук

  • Безе:
  • 4 білки

  • 1 склянка цукру

Можна ще приготувати шарлотку з яблуками та корицею.

Рецепт приготування шарлотки з безе

  • Спочатку готуємо тісто. Яйця збиваємо з цукром, додаємо розпушувач і борошно. Обережно вимішуємо ложкою.
  • Яблука почистити, вийняти серцевини і порізати на шматочки.
  • Форму для випікання змастити вершковим маслом, посипати борошном і вилити у неї тісто. Зверху викласти яблука.
  • Випікати при температурі 180 градусів. Готовність бісквіта перевіряти дерев’яною паличкою.
  • Вийняти шарлотку з духовки і вилити безе.
  • Для цього, поки шарлотка печеться, збити білки у міцну піну, всипати цукор і ще трохи збити.
  • Шарлотку з безе поставити у духовку, розігріту до температури 150 градусів. Пекти, поки поверхня безе не затвердіє (хвилин 25-30).

Спробуйте ще рецепт шарлотки зі сливами.

Яблучна випічка – це не просто швидкий рецепт, це улюблена страва в багатьох сім`ях. Чекаємо на коментарі, щодо цього рецепту шарлотки.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...