В’ялені помідори в мікрохвильовці за півгодини
Ця закуска-заготовка за останні роки набула такої шаленої популярності, що не пройшла повз увагу жодної господині. Щоправда, є у цього італійського смаколика один великий недолік – тривалий час приготування. І якщо щасливим власницям електросушки клопоту трохи менше (увімкнула і забула), то в’ялення помідорів у духовці вимагає пильного стеження за часом і температурою.
Рецепт в’ялених помідорів у мікрохвильовій печі абсолютно не поступається смаком традиційному довготривалому способу приготування, а часу потребує вдесятеро менше!
Інгредієнти для в'ялених помідорів за півгодини
Приготуйте також в’ялені помідори за традиційним рецептом.
Як приготувати в'ялені помідори в мікрохвильовій печі
- Помідори порізати на чотири частини. Чайною ложкою вибрати насіння.
- Покласти четвертинки помідорів на широку тарілку зрізом догори. Посолити, присипати спеціями, збризнути олією.
- Поставити в мікрохвильовку на 5 хвилин при потужності 1000 Вт (якщо найвища потужність менша – збільшити час на 1-2 хвилини.
- Дістати помідори з пічки, злити утворений сік, охолодити.
- Повернути четвертинки назад у мікрохвильовку на той самий час при тій же потужності. Цю процедуру повторити тричі.
- Подрібнити зубці часнику.
- Готові помідори (вони мають віддати весь сік, але залишатися м’якими, не пересушеними) скласти в баночку, перекладаючи часточками часнику.
- Залити олією, щоб повністю покрила в’ялені помідори. Зберігати в холодильнику.
Перегляньте також 10 найкращих рецептів консервування помідорів на зиму.
Якщо вам вдався рецепт в’ялених помідорів за півгодини в мікрохвильовій печі – поділіться ним із друзями в соціальних мережах.