Американські мафіни з чорницею

Рецепт маленьких кексів у формочках – справжня палочка-рятувалочка, коли захотілося посмакувати солоденьким тут і зараз. Головне – дотримуватися послідовності змішування інгредієнтів, тоді вдасться приготувати смачні ароматні ягідні кексики з високою шапочкою.

Інгредієнти для мафінів

  • Суха частина:
  • 250 г просіяного борошна

  • 200 г цукру

  • 2 ч. ложки розпушувача

  • 0,5 ч. ложки солі

  • 0,25 ч. ложки ваніліну, мускатного горіха або інших мелених спецій

  • Рідка частина:
  • 1 яйце

  • 100 г рафінованої олії

  • 180 мл кислого молока чи кефіру.

  • Начинка:
  • 0,5–1 скл. свіжих або заморожених чорниць чи інших ягід, фруктів або горіхів.

Спробуйте також приготувати лимонно-чорничний кекс .

Як приготувати американські мафіни з чорницями

  • У мисці з’єднати всі сухі інгредієнти, ретельно перемішати.
  • У другій мисці перемішати, але не збивати, рідкі складники.
  • Вилити рідку масу в суху (не навпаки!), перемішати силіконовою чи дерев’яною лопаткою.
  • Зробити лише 10–15 рухів лопаткою: однорідна маса не потрібна.
  • Якщо ягоди заморожені, розморожувати їх не потрібно. Кількома рухами вмішати їх у тісто. Щоб ягоди рівномірно розподілилися у тісті, заздалегідь трохи притрусити їх борошном і перемішати.
  • Щоб мафіни були з шапочкою, тіста у форми класти майже до країв.
  • Керамічні або металеві форми змастити маслом, із силіконовими цього робити не треба.
  • У форми можна покласти спеціальні паперові вкладки для кексів.
  • Одразу поставити мафіни в духовку, розігріту до 200–205 градусів. Випікати 15 хв. (може знадобитися трішки більше часу).
  • Вимкнувши духовку, не поспішайте виймати мафіни, відчиніть дверцята і дайте випічці постояти там кілька хвилин. Потім вийміть, дайте мафінам кілька хвилин охолонути у формах, а відтак викладіть на решітку.

Рекомендуємо також рецепт домашніх кексів у формочках.

Якщо ви полюбляєте домашню випічку і вам сподобався рецепт американських мафінів з чорницею, будь ласка, поділіться своїми враженнями у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора