Шоколадний торт з безе «Посмішка негра»

Пекти цей торт досить швидко, до того ж не потрібно перемащувати кремом. Направду оригінальний десерт!

Інгредієнти для торта

  • яєць

  • 350 г цукру

  • 250 г масла

  • 200 г сметани

  • 200 г борошна

  • 8 ст. ложок какао

  • 1 ч. ложка оцту 1 ч. ложка соди.

Спробуйте також рецепт бісквітного торта із сухарів.

як приготувати торт

  • Тісто: збити 7 яєчних жовтків зі 150 г цукру.
  • Тісто викласти на деко й запекти в духовці 30–40 хв за температури 180 градусів.
  • Додати 200 г масла, збити, потім – сметану, в якій попередньо розчинили соду й оцет, збити, додати 4 ст. ложки какао та борошно, збити.
  • Поки готується тісто, можна збити білки. Додати в них 150 г цукру. Збити. Викласти на готове тісто й знову випікати в духовці 15 хв.
  • Глазур: розтопити на вогні до густої маси 50 г масла з 4 ст. ложками какао. Додати 75 г цукру та трішки води. Вилити гарячу глазур на готовий торт.

Рекомендуємо також приготувати “розумний” тортик.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора