Торт «Вишневе задоволення»
Одне слово – смакота! Із цим десертом доведеться повозитися, зате з’їдять його дуже швидко. Неодмінно приготуйте! Торт вартий вашого часу і зусиль!
Інгредієнти для торта
1 б. згущеного молока
3 яйця
100 г борошна
розпушувач тіста
какао
вершки
пудра
ваніль
350 г вишень
5 г желатину
Спробуйте також приготувати торт “П’яна вишня”.
Як приготувати торт
- Легко збити згущене молоко з яйцями. Просіяти разом борошно, розпушувач і какао.
- З’єднати з молочно-яєчною сумішшю і добре перемішати лопаткою. Тісто виходить як на оладки.
- На пекарському папері намалювати коло діаметром 22 см. Помістити в центр кола дві повні столові ложки тіста, розмазати тонким шаром по всьому колу.
- Випікати 5 хв у прогрітій до 200 градусів духовці. Зняти з паперу гарячим, інакше не відлипне.
- Вийде приблизно 8 коржів, останній корж зробити дуже тоненьким і запекти сухіше, щоб з нього потім зробити крихту для оформлення боків.
- Збити вершки з цукровою пудрою. Відкласти 150 г.
- Намастити коржі кремом. Верхній корж кремом не змащувати.
- Нанести крем на боки торта, присипати крихтою. Одягнути на торт кільце. Можна застелити боки пекарським папером.
- Замочити желатин у холодній воді на 5 хв (кількість вирахуйте за нормою, вказаною на упаковці).
- Із залишеного крему (150 г) відкласти 2 ст. ложки й нагріти, розвести в гарячому кремі віджатий желатин і, додавши желатинову масу до решти крему, добре перемішати.
- Вилити крем на верх торта й, нахиляючи в боки, дати йому рівномірно розтектися на поверхні.
- Вишню відкинути на друшляк, щоб стекла уся рідина, вистелити по всій поверхні торта.
- Помістити торт у холодильник, дати добре застигнути.
- Акуратно підрізати боки торта гострим ножем і звільнити від форми. Можна посипати шоколадом.
Рекомендуємо спробувати рецепт сирника з вишнями.