Білий глінтвейн
Нині усім добре відомо, що глінтвейн – це добре нагріте до білих пухирців напівсухе або сухе вино з додаванням спецій. Традиційні рецепти глінтвейну з червоного вина успішно прижилися не лише в кафе, а й на наших кухнях. Сьогодні ж спробуємо відійти від традицій та змінимо червоне вино на біле, додамо мед та ромашковий відвар. Повірте, оригінальним вийде не тільки колір, а й смак гарячого напою.
Інгредієнти для білого глінтвейну
300 мл білого сухого вина
1 пакетик ромашкового чаю (або 1 чайна ложка сушених квіточок)
цедра 1/2 лимона
2 столові ложки меду
1 чайна ложка меленої кориці
3 гвоздички
Рекомендуємо також рецепт глінтвейну по-східному.
Як приготувати білий глінтвейн
- Заварити ромашковий чай, заливши пакетик 0,5 склянки окропу. Дати настоятися 10 хвилин.
- В каструлю налити біле вино, покласти порізану соломкою цедру лимона, корицю, гвоздику і мед.
- Додати запарений ромашковий чай і поставити на вогонь.
- Постійно помішуючи, нагріти, але не кип’ятити.
- Зняти з вогню, процідити. Налити в келихи для глінтвейну або глибокі чашки.
- Подавати з кружальцями лимона.
Радимо також приготувати гарячий шоколад з алкоголем.
Як вам рецепт білого глінтвейну з медом та ромашкою? Прокоментуйте його на сайті та розкажіть про це друзям у соціальних мережах.