Медівник у мультиварці

Улюблений для багатьох поколінь пляцок у сучасному кухонному гаджеті. За цим рецептом медівник виходить ніжним, пористим, а в поєднанні зі сметанним кремом просто тане у роті. Спробуйте приготувати його в мультиварці один раз – і цей десерт стане вашим улюбленим.

Ingredients

  • 5 яєць

  • 5 ст. ложок рідкого меду (якщо густий, розігріти на водяній бані)

  • 2 скл. цукру

  • 2 скл. пшеничного борошна

  • 1 ч. ложка соди, погашеної оцтом

  • 500 мл сметани

  • 0,5 ч. ложки ванільного цукру

  • 100 г волоських горіхів

Рекомендуємо також приготувати шоколадний медівник з чорносливом.

Directions

  • Яйця розділити на жовтки і білки.
  • Спершу збити білки в міцну піну з 0,5 склянки цукру, відставити.
  •  Окремо з другою половиною склянки цукру збити жовтки набіло. До жовтків додати мед, соду, погашену оцтом. Невеликими порціями додати просіяне борошно. В самому кінці додавати збиті білки і обережно вимішати ложкою чи лопаткою (не збивати!).
  • Каструлю мультиварки змастити маслом або маргарином. Вилити туди тісто.
  • Увімкнути мультиварку, вибрати режим «Випічка», час – 45 хвилин. Після звукового сигналу встромити у бісквіт зубочистку, якщо тісто сирувате, продовжити випікання ще на 10 хвилин.
  • Готовий корж залишити у мультиварці на 15-20 хвилин, дістати і повністю остудити.
  • Сметану збити зі склянкою цукру і ваніліном.
  • Охолоджений бісквіт розрізати впоперек на 2-3 коржі. Змастити сметанним кремом. Верх і боки посипати подрібненими горіхами.

Радимо ще переглянути рецепт медівника з горіхами.

Якщо вам сподобався рецепт медівника в мультиварці, розкажіть про це у коментарях та соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора