07.12.2015

Томатно-гречаний суп

Що б такого зготувати на обід, щоб і недорого, і смачно? Щоб і шлунок не перевантажувати, і часу дорогоцінного не витрачати? Рецепт томатно-гречаного супу – ось відповідь на численні запитання! Це справді оптимальний вихід для буденного ситного обіду. Для пісного варіанту не додавайте сметану. А у непісні дні, окрім додавання сметани, засмажку до супу можна приготувати на вершковому маслі.

Інгредієнти для пісного супу

  • 3 великі картоплини

  • 1 морквина

  • 1 цибулина

  • 1 ст. ложка томатної пасти

  • 1/2 склянки гречаної крупи

  • 2-3 ст. ложки соняшникової олії

  • 2 літри води

  • 1 ч. ложка паприки

  • 1/2 ч. ложка куркуми

  • 1/2 ч. ложки цукру

  • сіль, чорний мелений перець до смаку.

Рекомендуємо також рецепт гречаного супу з грибами.

Як приготувати томатний суп із гречкою

  • У каструлі закип’ятити воду.
  • Розігріти в пательні олію,покласти в неї паприку та куркуму, обсмажити буквально 5 секунд.
  • Додати дрібно порізану цибулю та моркву, нарізану тонкою соломкою, смажити кілька хвилин.
  • Усю засмажку разом зі спеціями викласти в каструлю з киплячою водою.
  • Додати порізану на кубики картоплю та перебрану й промиту гречану крупу. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити 10 хвилин.
  • Посолити, додати цукор, перець, томатну пасту, поварити ще 5 хвилин.
  • Зняти суп із вогню і дати настоятися 15-20 хвилин.
  • Подавати з зеленню, сметаною та сухариками.

Радимо ще приготувати гречану кашу з грибами в мультиварці.

Вам сподобався рецепт пісного томатно-гречаного супу? Практикуєте дотримання посту і використовуєте власні рецепти? Напишіть у коментарях, які саме ваші улюблені страви.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.