Томатно-гречаний суп
Що б такого зготувати на обід, щоб і недорого, і смачно? Щоб і шлунок не перевантажувати, і часу дорогоцінного не витрачати? Рецепт томатно-гречаного супу – ось відповідь на численні запитання! Це справді оптимальний вихід для буденного ситного обіду. Для пісного варіанту не додавайте сметану. А у непісні дні, окрім додавання сметани, засмажку до супу можна приготувати на вершковому маслі.
Інгредієнти для пісного супу
3 великі картоплини
1 морквина
1 цибулина
1 ст. ложка томатної пасти
1/2 склянки гречаної крупи
2-3 ст. ложки соняшникової олії
2 літри води
1 ч. ложка паприки
1/2 ч. ложка куркуми
1/2 ч. ложки цукру
сіль, чорний мелений перець до смаку.
Рекомендуємо також рецепт гречаного супу з грибами.
Як приготувати томатний суп із гречкою
- У каструлі закип’ятити воду.
- Розігріти в пательні олію,покласти в неї паприку та куркуму, обсмажити буквально 5 секунд.
- Додати дрібно порізану цибулю та моркву, нарізану тонкою соломкою, смажити кілька хвилин.
- Усю засмажку разом зі спеціями викласти в каструлю з киплячою водою.
- Додати порізану на кубики картоплю та перебрану й промиту гречану крупу. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити 10 хвилин.
- Посолити, додати цукор, перець, томатну пасту, поварити ще 5 хвилин.
- Зняти суп із вогню і дати настоятися 15-20 хвилин.
- Подавати з зеленню, сметаною та сухариками.
Радимо ще приготувати гречану кашу з грибами в мультиварці.
Вам сподобався рецепт пісного томатно-гречаного супу? Практикуєте дотримання посту і використовуєте власні рецепти? Напишіть у коментарях, які саме ваші улюблені страви.