04.05.2015

Гречаний суп з грибами

Не маєте м’яса, а треба щось ситне зготувати на обід? Не проблема! Для приготування цього супу м’ясо не потрібне. Таким супчиком можна нагодувати всю сім’ю! 

Інгредієнти

  • 2,5 л води

  • 500 г картоплі

  • по 150 г моркви і цибулі

  • 300 г печериць

  • 3–4 ст. ложки гречки

  • олія

  • 2 ст. ложки соєвого соусу

  • сіль, перець, зелень.

Полюбляєте печерички? А на друге можна приготувати різотто з грибами.

Приготування

  • Гриби промити, ошпарити окропом, нарізати шматочками, обсмажити до золотистого кольору на олії, додати соєвий соус і відставити з вогню.
  • Картоплю і цибулю нарізати кубиками, моркву потерти.
  • Картоплю покласти в киплячу воду, висипати гречку.
  • Довести до кипіння, посолити й варити 10 хв. Додати обсмажені гриби, варити 7–10 хв.
  • Тим часом злегка підрум’янити на соняшниковій олії цибулю. Додати моркву. Усе разом обсмажити, періодично помішуючи, додати у суп.
  • Покласти лавровий лист, варити ще 5 хв, відставити з вогню.
  • Готовий суп посипати зеленню.

Посмакував супчик? Спробуйте приготувати мариновані шампіньйони нашвидкоруч!

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.