Татен із гарбуза
Татен – популярний французький перевернутий пиріг. Його можна готувати з яблуками, абрикосами, тощо. Оскільки гарбуз у нас зараз є сезонним, пропонуємо чудовий варіант його використання, який, без сумніву, припаде до смаку абсолютно всім, навіть маленьким привередам.
Ingredients
- Для тіста:
200 г борошна
100 г вершкового масла
5 ст. ложок холодної води
дрібка солі
- Для начинки
60 г вершкового масла
200 г цукру
0,5 кг гарбуза.
Спробуйте також приготувати єгипетський пиріг із заварним кремом
Directions
- Борошно і масло посікти ножем.
- Додати воду, сіль, замісити тісто, поставити в холодильник на півгодини.
- Приготувати карамель: розтопити вершкове масло і цукор до золотистого кольору, зняти з вогню, перелити у форму для випікання.
- Гарбуз помити, почистити, порізати середніми шматочками.
- Покласти гарбуз на готову карамель.
- Розкачати тісто і викласти зверху на гарбуз з карамеллю.
- Поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин, до зарум’янення тіста.
- Готовий пиріг гарячим одразу перевернути на посудину.
Рекомендуємо також рецепт гарбузового кексу на кефірі.
Якщо вам сподобався рецепт татена з гарбузом, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.