20.09.2016

Шведське желейне варення «Сілт»

Сілт – шведське желейне варення, яке можна робити з всіх видів ягід. У шведів – це один з топових рецептів. Надзвичайно смачним воно виходить з брусниць, малини, полуниць. Смак просто неперевершений, їсться – буквально ложками, адже воно не надто солодке і дуже ніжне. Ідеальний варіант для десертів.

Інгредієнти

  • 1 кг ягід

  • 800 г цукру

Спробуйте також приготувати варення з зелених грецьких горіхів

Приготування

  • Ягоди помити, почистити, викласти в каструлю і поставити на вогонь.
  • Через 20 хвилин після закипання ягоди зняти з вогню.
  • Засипати ягоди цукром, розмішати до повного розчинення.
  • Ще гарячим розкласти в стерилізовані банки, закатати.

Рекомендуємо ще рецепт сливово-шоколадного варення 

Якщо вам сподобався рецепт шведського желейного варення “Сілт”, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.