Новорічне печиво «Мавпочки»

Поділитись публікацією:

Рецепт пісочного печива, яке створює новорічний настрій. Щоб приготувати маленькі символи прийдешнього року, не потрібно бути ані досвідченим кулінаром, ані великим художником. Достатньо просто захотіти весело провести час на кухні, щоб потім розділити свято разом із близькими. Особливо тішитимуться діти, яких варто і до приготування печива долучити, і влаштувати конкурс на найвеселішу мавпочку.

Інгредієнти для печива

Спробуйте ще приготувати різдвяне імбирне печиво на ялинку.

Як приготувати печиво «Мавпочки»

  • Просіяти борошно. Додати цукор і розпушувач, перемішати.
  • На грубій тертці натерти холодне вершкове масло, додати жовтки.
  • Перемішати борошно з маслом, не розтираючи, розділити тісто на 2 частини. В одну додати какао 1 ст. ложку води. Обидві частини – темну і світлу – добре вимісити.
  • Кожен вид тіста окремо загорнути в харчову плівку та покласти в холодильник мінімум на 1 годину.
  • З білого тіста зробити кульку, сплюснути її, щоб вийшов маленький плоский коржик. З двох менших виліпити вушка. З шоколадного тіста – «ніздрі», «ротик» і «очки» (як на фото). Все це можна робити відразу на папері для випічки, щоб, переносячи на деко, не пошкодити фігурки.
  • Духовку розігріти до 200 градусів, поставити в неї деко з печивом, випікати близько 15 хвилин.
  • Готові «мавпочки» охолодити і подати до новорічного столу.
  • Порада від ЇСТИ: на етапі виліплювання «мавпочок» можна зробити дірочку соломинкою для коктейлю і готове печиво повісити на новорічну ялинку.

Рекомендуємо також рецепт шоколадного печива з бананом.

Якщо ви любите усі передсвяткові приготування перетворювати на казку, якщо вам та вашим маленьким помічникам сподобався рецепт новорічного печива «Мавпочки», будь ласка, поділіться враженнями у коментарях.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Сосиски для HoReCa: як вибрати продукт, який не втрачає якість після приготування

Сегмент HoReCa вимагає особливої уваги до якості продуктів, адже від цього залежить не лише смак страв, а й...

Вікторія Кузнецова: “Шкода ваших дітей, якщо вони їдять таку піцу” – скандал на “МастерШеф”

Сьогодні про те, що трапилося під час останнього випуску кулінарного шоу “МастерШеф”, не говорить хіба що лінивий! Ще...

Як часто пити чай з шипшини для покращення потенції: поради для чоловіків

От, знаєте, багато чоловіків шукають прості, натуральні способи підтримати свою чоловічу силу. А чай з шипшини – це...

Пісний бісквіт: простий рецепт без яєць

Пісний бісквіт – це мій порятунок, коли хочеться чогось солоденького, але без яєць, молока чи масла. У 2025...