24.12.2015

Чізкейк із халвою

Рецепт простого та водночас багатого на смак пиріжка, приготувати який краще звечора, щоб уранці насолодитися шматочком зі свіжозвареною кавою. Сирна випічка – завжди безпрограшний варіант. А поєднання вершково-сирною начинки і халви дає просто неперевершений смак і аромат!

Інгредієнти для пирога з сиром та халвою

  • Корж:
  • 250 г будь-якого пісочного печива

  • 100 г волоських горіхів (можна фундук, арахіс тощо)

  • 100 г вершкового масла

  • 1 яйце

  • Для начинки:
  • 300 г халви
     

  • 400 г кисломолочного сиру

  • 2 яйця

  • 3 ст. ложки цукру

  • 200 г сметани

  • 1 ч. ложка ванільного цукру.

Рекомендуємо також рецепт сирника з халвою в мультиварці.

Як приготувати чізкейк із халвою

  • Приготувати тісто. Печиво і горіхи змолоти у блендері в дрібну крихту.
  • Вершкове масло розтопити і додати в подрібнену масу.
  • Туди ж додати яйце. Перемішати до утворення однорідної маси.
  • Роз’ємну  форму (діаметр 20-22 см) встелити пергаментом для випічки (можна застелити тільки дно, вирізавши з паперу коло потрібного розміру)
  • Подрібнену масу розподілити по формі, формуючи дно і бортики, втрамбувати.
  • Приготувати начинку. Халву подрібнити.
  • У блендер покласти яйця, сир, сметану, цукор, ванільний цукор і халву. Змолоти до утворення гладкої однорідної маси.
  • Вилити сирну начинку у форму.
  • Розігріти духовку до 170 градусів . На нижній піддон поставити будь-яку жаростійку ємність з киплячою водою. На верхній ярус поставити форму з чізкейком. Випікати 1 годину.
  • Готовий чізкейк остудити у формі як мінімум 3-4 години.
  • Охолоджений пиріг дістати з форми, порізати на порційні шматочки та подавати до столу.
  • Шматочок чізкейка в тарілці можна полити шоколадною помадкою або згущеним молоком.

Спробуйте ще приготувати справжній львівський сирник.

Якщо ви полюбляєте сирну випічку та вам припав до смаку рецепт чізкейка із халвою, будь ласка напишіть про ваші враження в коментарях.

Зображення чізкейка люб’язно надане сайтом DeliciousDishes.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.