02.12.2015

Різдвяне імбирне печиво на ялинку

Простий рецепт смачного, ароматного та багатофункціонального печива, яким можна: по-перше, прикрасити новорічну ялинку, по-друге, скласти в яскраву коробочку, пов’язавши стрічечку, і подарувати друзям чи похресникам, а по-третє – просто з’їсти. Тісто – звичайне пісочне, з додаванням прянощів та меду. Однак випічка не смакуватиме і не створить святкового настрою, якщо не вкладете у тісто найважливіший інгредієнт – часточку душі.

Інгредієнти для імбирного печива

  • 100 г вершкового масла

  • 0,5 склянки цукру

  • щіпка солі

  • 3 склянки борошна

  • 3 ст. ложки меду (найкраще темного гречаного)

  • 2 яйця

  • 1 ч. ложка меленого сухого імбиру

  • 0,5 ч. ложки соди, гашеної оцтом

  • по 0,5 ч. ложки меленої кориці, гвоздики та мускатного горіха.

  • Для глазурі:
  • 2 яєчні білки

  • 300 г цукрової пудри.

Рекомендуємо також рецепт простого імбирного печива.

Як приготувати імбирне печиво на ялинку

  • Масло кімнатної температури змішати з цукром та сіллю. Додати яйця, мед, соду, погашену оцтом, усі спеції та борошно. Вимісити руками еластичне тісто, покласти його в холод на 2-3 години.
  • Охолоджене тісто розкатати в пласт приблизно 5 мм і видушити різними формочками печиво. За допомогою трубочки для коктейлю зробити дірочки для нитки чи стрічки, щоб можна було повісити печиво на ялинку.
  • Викласти печиво на деко, застелене пергаментом. Поставити у розігріту до 200 градусів духовку, випікати 10-15 хвилин. Дістати, охолодити.
  • Коли печиво повністю охолоне, його можна прикрасити розтопленим шоколадом, кокосовою стружкою, декоративною присипкою, покрити або розмалювати білковою глазур’ю.
  • Для білої глазурі охолоджені білки потрібно збити міксером на високій швидкості, поступово додаючи 300 г цукрової пудри. Маса повинна стати пишною і густою та не витікати з посудини, навіть якщо її перевернути догори дном. Білкову глазур помістити в кондитерський шприц або пакет з найтоншим кінчиком (можна використати звичайний пакет з-під молока, відрізавши малесенький кутик). Розмалювати печиво як підкаже передсвятковий настрій та натхнення. До речі, якщо воно битиме ключем, можна глазур поділити на кілька порцій і в кожну додати по кілька крапель харчових барвників різного кольору – печиво матиме яскравий вигляд.

Спробуйте ще приготувати печиво оригінальної форми “Гудзики”.

Як вам рецепт різдвяного імбирного печива на ялинку? Готуєте щороку подібне, але склад продуктів трішки відрізняється від нашого? Опишіть це в коментарях. Нам цікаво готуватися до свята разом з вами.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.