04.05.2015

Шоколадні подушечки з горіховою начинкою

На вигляд – печиво, а на смак – тістечко. Рецепт шоколадних подушечок нескладний і доступний навіть для недосвідчених кулінарів. Приготуйте і скуштуйте! 

Інгредієнти

  • 0,5 скл. соняшникової олії

  • 0,5 скл. цукру

  • 6 ст. ложок меду

  • 4–5 ст. ложок міцної кави

  • дрібка ваніліну

  • 1,5 скл. борошна (150 г)

  • 1/3 скл. + 2 ст. ложки какао

  • 0,5 ч. ложки соди

  • ¼ ч. ложки солі

  • ¾ скл. горіхової пасти (волоські горіхи змолоти до пастоподібного стану)

  • 5 ст. ложок цукрової пудри

Рекомендуємо також рецепт шоколадних тістечок “Баядерки”.

Приготування

  • У мисці змішати до однорідного стану олію, цукор, 3 ст. ложки меду і 3 ст. ложки кави. Користуватися склянкою об’ємом 250 мл.
  • Просіяти на суміш борошно, какао, соду і ванілін, ретельно перемішати.
  • Для начинки збити горіхову пасту, цукрову пудру, 3 ст. ложки меду, дрібку ванілі і 1–2 ст. ложки кави.
  • Начинка має бути щільною, але не сухою. Зробити з неї 24 кульки.
  • Шоколадне тісто також розділити на 24 частини, кожну розплескати, всередину покласти горіхову кульку і заліпити.
  • Викладати подушечки на встелене пергаментом деко, злегка приплюскуючи, на відстані 1,5 см одна від одної.
  • Розігріти духовку до 180 градусів, поставити у неї деко, випікати 10 хв.
  • Готове печиво залишити на деку ще на 10 хв,  викласти на решітку до повного вистигання.

Спробуйте приготувати тістечко “Картопля” – таке, як колись у дитинстві

Якщо ви любитель шоколадної випічки і вам сподобався рецепт шоколадного печива з горішками, будь ласка, напишіть про свої враження в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.