Кавово-шоколадні тістечка «Баядерки»

Поділитись публікацією:

Ніжні, з тонким ароматом кави, у шоколадній глазурі. Ці тістечка просто тануть у роті!

Ingredients

  • 500 г підсохлої здоби

  • по 2 ст. ложки масла та борошна

  • 1,5 скл. молока

  • 1 ст. ложка розчинної кави

  • 2 ст. ложки цукру

  • 100 г шоколаду

  • родзинки, горіхи, цукати

  • 1–2 ст. ложки рому або коньяку

Directions

  • Борошно підсмажити на маслі до золотистого кольору.
  • Розвести молоком, додати цукор і прогріти до загустіння й остудити.
  • Викласти в крем натерті сухарі, коньяк, каву, родзинки, цукати і горіхи.
  • Скачати з маси валик, порізати на шматочками або зліпити кульки (маленькі – для цукерок, а великі – для тістечок).
  • Поставити в холодильник на кілька годин.
  • Покрити тістечка глазур’ю або розтопленим шоколадом.

Полюбляєте солоденьке? Рекомендуємо також приготувати фруктові батончики.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...