Брауні у мікрохвильовці
Часом буває, що так захочеться солоденького, хоч кричи, а вдома нічого немає. У такі моменти на допомогу прийде рецепт брауні: 5 хвилин – і десерт готовий!
Інгредієнти для брауні
2 ст. ложки борошна
3 ст. ложки какао
2 ст. ложки цукру
1 ч. ложка розпушувача
12 ст. ложок фруктового пюре (приблизно 200 мл)
по дрібці солі та ванілі
Спробуйте прості рецепти приготування страв у мікрохвильовій печі.
Як приготувати брауні у мікрохвильовці
- Просіяти борошно, додати какао, цукор, розпушувач, ванілін, яблучне або інше пюре (наприклад, для дитячого харчування).
- Можна використати домашні консервовані пюре, перемелені абрикоси з компоту, протушковану потовчену полуницю або тушковане терте яблуко.
- Усе розмішати. Якщо тісто надто густе, додати трошки води. Тісто має бути консистенції густої сметани, легке і повітряне.
- Можна додати півсклянки посічених горіхів.
- Викласти у змочену водою силіконову форму розміром приблизно 10х16 см або іншу.
- Випікати можна у формочках для кексів.
- Поставити у мікрохвильовку, ввімкнуту на повну потужність, приблизно на 4 хв (трошки більше або менше).
- Зверху брауні має стати сухим і пружинити.
- Дістати з форми, порізати шматочками.
- Якщо поставити брауні у холодильник на кілька годин, його легко різати.