Що приготувати на обід | Прості рецепти за 30 хвилин

Незнаєте що приготувати на обід, щоб було смачно та швидко? Ми підготували для вас добірку простих рецептів, які ви зможете приготувати за 30 хвилин на перше: сирний крем-суп з куркою або на друге з м’яса, картоплі, рису: різотто з грибами, ліниві голубці в сметанному соусі, овочева запіканка з сиром та овочеве рагу з грибами.

На приготування цих страв, не потрібно витрачати багато сил та коштів. Перевага таких страв в тому, що вони не потребують дорогих інгрідієнтів та прості в приготуванні. Тож пропонуємо вам 5 смачних рецептів на кожен день, які полегшать ваше перебування на кухні.

П’ять простих, небанальних рецептів приготування обіду

П'ять простих, небанальних рецептів приготування обіду

Вашій увазі п’ять ситних рецептів, що допоможуть приготувати смачний та дешевий обід на швидкоруч. Всі вони прості, проте небанальні. А ще, не затратні за фінансами та часом. Всі рецепти, представлені в нашій статті ви зможете готувати кожного дня для всієї сім’ї, або в неділю, витрачаючи на це мінімум часу. Перед тим, як ми поділимось рецептами швидкого обіду, перегляньте рецепт вечері за 30 хвилин: підлива з м’яса курки і шампіньйонів.

Приготувати смачний домашній обід, справа не з легких, проте не для нас. Маючи лише кілька компонентів, можна приготувати щось смачненьке, дешево, і на швидку руку, всього за 20-30 хвилин. Тут, ви знайдете страви з рису, картоплі, твердого сиру, м’яса, овочів, грибів та з фаршем.

1. Різотто з грибами

Різотто з грибами

Рис краще обирати короткозернистий, чудово підійде арборіо. Для ідеального різотто, рис має бути трішки недовареним (аль-денте), але по текстурі не розсипчастим, а ніби плавати в соусі. Гриби підійдуть будь-які. Для прикрашання, можете кілька грибочків нарізати великими шматочками, якщо вони малі, то взагалі не ріжте.

Головне, бульйон необхідно вливати поступово, щоб домогтися кремової текстури, а вино краще обирати сухе. За 5 хвилин до готовності можна посипати свіжою зеленню та тертим пармезаном. Взагалі, и спокійно експериментуйте, страва можее бути як з морепродуктами, так і з овочами чи шматочками м’яса. Подавати одразу гарячим, інакше він злипнеться.

Інгредієнти для страви з шампіньйонами

  • 300 г. рису

  • 100 г. вершкового масла

  • 1 цибулина

  • 200 мл. білого вина

  • 300 г. шампіньйонів

  • 1 л. курячого бульйону

  • сіль, спеції по смаку

Рекомендуємо різотто з куркою.

як Приготувати різотто з грибами

  • Дрібно нарізаємо цибулю, смажимо до золотистого кольору. Після чого додаємо нарізані гриби, готуємо ще 5-7 хвилин.
  • Тоді додаємо рис, обсмажуємо 2 хвилини, постійно помішуючи.
  • Заливаємо суміш курячим бульйоном та вином. Тушкуємо поки не випарується половина рідини.
  • Додаємо сіль та спеції. Варимо до готовності.

2. Сирний крем-суп з куркою

Сирний крем-суп з куркою

Сирний крем-суп виходить дуже ситним, і чудово слугуватиме обідом для всієї сім’ї. До того готувати його дуже швидко, всього 30 хвилин. Не забувайте періодично знімати пінку з бульйону. Для зниження калорійності, замініть бульйон водою. Варити можна не лише з м’ясом, а й з грибами, креветками або просто овочевий крем-суп.

Для пікантності додайте суміш різних трав. А сир обирайте не класичний, а зі смаком грибів або ж шинки. Надати страві особливу ніжніть можна за допомогою шматочка вершкового масла, який потрібно покласти перед подачею. За бажанням можна прикрасити свіжим кропом, петрушкою та сухариками. Хліб для них краще підійде бородинський, він підкреслить смак сиру.

Інгредієнти для сирного супу з куркою

  • 250 г. курячого філе

  • 2 картоплини

  • 1 цибулина

  • 3 зубчики часнику

  • 1 морквина

  • 200 г. плавленого сирку

  • 50 г. твердого сиру

  • Зелень та спеції за смаком

Спробуйте, часниковий суп з брюссельською капустою.

Приготування кремового супу

  • Відваріть куряче філе. В курячий бульйон додайте порізану картоплю.
  • Тим часом обсмажуємо часник з цибулею до золотистості, додаємо дрібно порізану моркву готуємо 7-10 хвилин.
  • Курку нарізаємо кубиками та обсмажуємо на великому вогні з додаванням олії.
  • В киплячий бульйон додайте овочі, додайте спеції та варіть 10 хвилин.
  • Натріть твердий та плавлений сир в каструлю, постійно перемішуйте до повного розчинення хвилин 10.
  • Готовий суп збийте блендером, викладіть у глибокі тарілки та викладіть зверху шматочки курки.

3. Ліниві голубці в сметанному соусі

Ліниві голубці в сметанному соусі

Ліниві голубці, чудовий рецепт смачного обіду, який зможе заощадити ваш час. Страва мало чим відрізняється від справжніх голубців. Можете використати звичайний фарш зі свинини або навіть курки. Для того, щоб страва набула яскравішого смаку, додайте в сметанний соус столову ложку томатної пасти, або кетчупу.

Гриби теж стануть чудовим варіантом, просто закиньте їх до основної маси, але краще з’єднати з соусом, вийде смачніше. Капусту бажано попередньо обшпарити, проте не обов’язково. Готувати можна не лише в духовці а й в мультиварці або на плиті. Якщо вийшло багато голубців, після обсмаження, можна їх заморозити. Подавати гарячими, посипавши свіжим кропом.

Інгредієнти для голубців в сметанному соусі

  • 500 г. свинини

  • 200 г. капусти

  • 250 г. рису

  • 2 цибулини

  • 2 яйця

  • 1 морквина

  • 3 зубчика часника

  • 2 ст л. борошна

  • олія для смаження

  • сіль, перець, спеції.

Приготуйте пісні голубці з гречкою та грибами.

Приготування лінивих голубців в духовці

  • Свинину нарізаємо невеликими шматками, пропускаємо через м’ясорубку разом з цибулею та часником.
  • До готового фаршу додаємо яйце, сіль та перець. Вимішуємо.
  • Тим часом відварюємо рис на малому вогні під кришкою.
  • Готовий рис змішуємо з фаршем.
  • Капусту ріжемо тонкою соломкою, і з’єднуємо з сумішю. Формуємо котлетки.
  • Обсмажуємо на сковороді з двох сторін до ру’яності.
  • Готуємо соус. Цибулю смажимо, кладемо терту моркву. Додаємо борошно, сметанута 200 мл. води. Тушкуємо 5 хвилин.
  • Готові котлети викладаємо у глибоку форму, заливаємо соусом та ставим у розігріту духовку при 180 градусах. Запікаємо 30 хвилин.

4. Овочева запіканка з сиром

Овочева запіканка з сиром

Ця страва рахується низькокалорійною, а щоб зробити її ще ситною, один з шарів можна зробити з курячого філе, або макаронів. Також чудово підійде для дитячого обіду, адже в ній не міститься нічого шкідливого. А щоб ще більше зменшити час, використовуйте готову заморожену овочеву суміш.

Овочі можна варіювати за бажанням, наприклад додати баклажани, цвітну капусту, шпинат чи картоплю. Для ще більшої ніжності, додайте в соус натертий плавлений сирок. Молоко можете замінити вершками, натуральним йогуртом, кефіром або взагалі рідкою сметаною, але ніяк не майонезом. Для яскравості, поверх овочів, перед запіканням посипте кукурудзою або зеленим горошком. Якщо готуєте з баклажанами, то попередньо вимочіть в солоній воді, щоб позбутися гіркоти.

Інгредієнти для запіканки з овочів

  • 2 молодих кабачки

  • 1 цибулина

  • 1 морквина

  • 1 шт. болгарського перцю

  • 2 помідори

  • 100 мл. молока

  • 2 яйця

  • 100 г. твердого сиру

  • 2 зубчики часнику

  • сіль, перець, спеції за смаком.

Спробуйте ще, запіканку з баклажанами і фаршем під соусом «Бешамель».

Приготування запіканки з сиром

  • Нарізаємо овочі півкільцями.
  • Змащуємо олією форму та викладаємо по черзі овочі: морква, цибуля, кабачки, перець, помідори. Солимо та перчимо.
  • Випікаємо при 200 градусах 25 хвилин.
  • Готуємо соус. З’єднуємо молоко, яйця, спеції та часник. Нарізаємо зелень.
  • Через пів години заливємо соусом та посипаємо тертим сиром і зеленню. відправляємо ще на 10 хвилин.

5. Овочеве рагу з грибами

Овочеве рагу з грибами

Приготування цієї страви може бути різним, все залежить від ваших уподобань. Солодкий перець обирайте різнокольоровий для гарного вигляду страви. Якщо овочі з грибами нарізані заздалегідь, то процес займе всього 20 хвилин. Печериці можна замінити білими грибами, лисичками, маслятами або будь-якими іншими, але не опеньками, готуватимуться вони дуже довго, та й прийдеться їх попередньо відварити. Якщо у вас вони невеликого розміру, взагалі не ріжте їх, вийде ще смачніше.

Рагу можна зробити ситнішим, додавши обсмажені шматочки свинини чи яловичини. Для пікантності, до овочів можна додати дрібно нарізаний перець чилі, без насіння. А ще заправивши страву кетчупом або томатною пастою розведеною з водою, ви зробите страву соковитішою та ароматнішою. Подаватив гарячому вигляді, посипавши зеленню або тертим сиром по бажанню.

Інгредієнти для грибного рагу

  • 1 кг. картоплі

  • 500 г. шампіньйонів

  • 1 цибулина

  • 2 морквини

  • 3 шт. болгарського перцю

  • 4 помідори

  • сіль, перець, спеції за смаком.

Приготуйте також, запечену скумбрію з овочами в духовці.

як Приготувати овочеве рагу

  • Гриби нарізаємо великими шматочками.
  • Картоплю ріжемо кубиками та варимоу підсоленій воді до готовності.
  • У великій сковороді обсмажуємо цибулю до золотистості, додаємо моркву, через п’ять хвилин порізаний солодкий перець.
  • Ще через 4 хвилини – помідори. Все займе хвилин 15.
  • В іншій сковороді обсмажуємо печериці, хвилин 10. В кінці додаємо спеції та сіль.
  • Тепер з’єднуємо картоплю, овочі та гриби. Обід готовий.

Щоб приготування страв, приносило лише задоволення, краще готувати те, що подається найбільше, експериментуючи з додатковими компонентами. Наприклад, прості макарони, готуються по-різному, використовуючи відповідні соуси. Також, зі звичайного м’яса та спецій, можна зробити кілька страв. Або просто, підсмажити, запекти, зварити чи приготувати на грилі. Найкращий спосіб урізноманітнити одну і ту ж страву, використати інші соуси, заправки та спеції.

Навіть омлет, можна зробити по-іншому, використовуючи різну ковбасу, бекон, помідори, солодкий перець або зелень. Головне, використовуйте лише свіжі та якісні продукти.

Пропонуємо, 7 смачних страв на швидку руку.

Теги: