Шарлотка з яблуками на сметані з корицею

Простий рецепт пишної шарлотки з яблуками, який займе буквально 20 хвилин вашого часу. А швидкість приготування та смак яблучного пирога з ніжно сметанковим ароматом приємно здивує кожного.

Якщо додати дрібку цинамону, звичайний рецепт перетвориться в неймовірно ароматний яблучний десерт. До того ж прості інгрідієнти, дають змогу готувати його круглий рік.
Чудовий рецепт смачного, надзвичайно ніжного десерту практично з нічого. Такого ви ще не куштували!

Ingredients

  • 4 яблука

  • 2 яйця

  • 300 мл. сметани

  • 200 г. цукру

  • 0,5 ч. ложки кориці

  • 1 ч. ложка розпушувача

  • 200 г. пшеничного борошна

  • рослинне масло

Пропонуємо приготувати яблучна шарлотка в мультиварці

Directions

  • Помити та очистити яблука. Видалити серцевину, порізати на шматочки і посипати корицею.
  • В борошно додати розпушувач та перемішати
  • Яйця збиваємо з цукром, додаємо сметану. Далі збиваємо
  • В готову суміш додаємо борошно
  • Змащуємо форму та викладаємо половину маси. Викладаємо яблука і заливаємо рештою, що залишилась.
  • Відправляємо в духовку на 45 хвилин, при температурі 180 градусів

Такий бісквітний яблуневий пиріг можна приготувати з інгрідієнтів, які точно будуть у вас під рукою. А з додаванням сметани, він стане ще ніжнішим та легким. Звичайно, таких рецептів безліч, і в кожного він свій, але цей сподобається усім і його ви будете використовувати постійно.

Шарлотка з яблуками без використання тіста

Яблучний пиріг вважається одним з найпопулярніший десертів, який швидко та легко приготувати, не витрачаючи при цьому великі кошти чи свій час. До того, скоро починається сезон яблук, тому безсумнівно зберігайте простий рецепт пирога без тіста, який точно стане вам в пригоді, і до якого ви будете звертатись ще не один раз.

Пропонуємо вашій увазі ще один легкий рецепт яблучного бісквіту, без приготування тіста, тим самим скоротить час приготування.

Ingredients

  • 100 г масла

  • 0,5 ч. ложки кориці

  • 150 г мелених сухарів

  • 1 ч. ложка меленої апельсинової цедри

  • 50 г цукру

  • 500 г яблук.

Спробуйте також приготувати простий яблучний пиріг без тіста.

Directions

  • Яблука почистити від шкірки, нарізати скибками. Злегка збризнути лимонним соком, щоб вони не втратили свіжий колір.
  • Змішати розм’якшене масло з цукром, корицею і сухарями. Залишити на деякий час суміш, щоб крихти ввібрали масло.
  • Викласти половину тіста у форму, притискаючи до стінок, щоб вийшла основа і стінки шарлотки. Всередину викласти яблука.
  • Засипати залишками суміші з масла, кориці і сухарів. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати 25 хв, доки шарлотка стане золотистою.

Для того, щоб ваша випічка стала незамінним десертом і сподобалась усім, пропоную скористатись декількома порадами, під час її приготування:

Для більшого аромату можете використати цедру лимона, родзинки чи імбир, і тоді ви по-новому закохаєтесь в цей рецепт. Обирайте кисло-солодкий, твердий сорт яблук, інакше у вас не вийде торта з нотками кислинки.

А щоб ваша шарлотка була найсмачнішою, ви можете карамелізувати яблука, для цього, просто обсмажте фрукти з цукром та додайте шматок масла. Для того, щоб від самого аромату зносило дах, варто лише додати в масу ванільного або будь-якого іншого екстракту, Ще одною з порад буде те, що фрукти бажао різати тонко, проте не сильно, щоб вони не втратили свій смак,

Перед подачею можете прикрасити цукровою пудрою або грецькими горіхами. Таким чином, ви зможете зробити класичний рецепт пирога чимось незвичним, проте дуже легким, з яким впорається навіть новачок. Тож, не бійтеся, а мерщій готуйте. І повірте, ця випічка вам точно не набридне.

Рекомендуємо також рецепт яблучної шарлотки від Джулії Чайлд.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора