Шарлотка з ревенем

Чудовий варіант весняної шарлотки із сезонною начинкою – із ревеня. Рецепт тіста та спосіб приготування – традиційні, а соковита ревенева кислинка надає цьому пиріжку неповторного смаку та аромату.
Ingredients
5-6 стебел ревеню (200 г)
1 склянка + 4 ст. л. цукру
1 склянка борошна
1 ч. ложка розпушувача для тіста
4 яйця
щіпка солі
ванілін на кінчику ножа
масло або маргарин для змащування форми
цукрова пудра для посипання.
Спробуйте ще приготувати ревеневі кексики.
Directions
- Ревінь очистити від верхньої плівочки, порізати кубиками, засипати 4 ст. л. цукру на 10-15 хв.
- Борошно просіяти разом з розпушувачем.
- Збити міксером яйця з цукром, дрібкою солі та ваніліном до густої піни. Продовжувати збивати, додаючи по ложці просіяне борошно з розпушувачем не менше 5 хвилин.
- Деко або глибоку сковорідку змастити маслом або маргарином. Злегка присипати борошном, зайве струсити.
- З ревеню злити утворений сік та викласти шматочки на деко. Залити ревінь тістом.
- Поставити шарлотку в розігріту духовку, пекти при 180 градусах приблизно 40-45 хвилин. Перші 25 хв. дверцята духовки не відчиняти.
- Готовність пиріжка перевірити сірником або дерев’яною паличкою.
- Дістати шарлотку з духовки, трішки охолодити та посипати цукровою пудрою.
- Порізати на порційні шматочки та подати, прикрасивши листочками свіжої м’яти.
Радимо також приготувати ревеневий квас.
Якщо вам сподобався рецепт ревеневої шарлотки, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах – нехай смакує вашим друзям.