Гарбузовий салат з соусом Харісса | Рецепт з фото від Джеймі Олівера

Дізнайтеся, як приготувати теплий гарбузовий салат з гострим соусом Харісса. Пропонуємо, покроковий рецепт страви з фото із використанням запеченого гарбуза від Джеймі Олівера. А ще, легкий спосіб приготування соусу Харісса в домашніх умовах.

Гарбуз, володіє великою кількістю корисних речовин. Не дивлячись, що він на 90% складається з води, в ньому міститься каротин та багато вітамінів, а ще, вважається дієтичним плодом. Страв з гарбуза існує безліч, від закусок до десертів, але іноді хочеться чогось нового, оригінального, дієтичного і водночас смачного. Саме тому, пропоную приготувати теплий салат з запеченого гарбуза, авокадо та моцарели від Джеймі Олівера.

Рецепт гарбузового салату з фото

Основне в цій страві – правильно запекти гарбуз до золотисто-карамельного кольору та приготувати гострий соус Харісса в домашніх умовах, хоча можна й придбати в магазині. Гарбузове насіння не потрібно викидати, якщо його запекти, можна прикрасити ним готову страву, воно додасть легкої хрусткості. Підійде й на кожен день, проте краще всього на святковий стіл або для романтичної вечері.

Для легкого гострого смаку, на початку приготування, додайте трішки оливкової олії в баночку з соусом, перемішайте, поставте в холодильник. Після чого, дістаньте баночку і додайте до заправки лише олію, яка просочилась гострим соусом. Кількість інгредієнтів розрахована на 4 порції.

Пропонуємо, салати на день народження.Нові, смачні, святкові рецепти.

Ingredients

  • 1 мускатний гарбуз (1,2 кг)

  • 1 ст. л. гострого соусу харісса

  • 2 стиглих авокадо

  • 100 г. міксу листя салату

  • 125 г. сиру моцарела

  • Оливкова олія

  • Морська сіль та чорний перець

  • 1 ст. л. винного оцту

Рекомендуємо, осінні салати на святковий стіл без майонезу.

Directions

  • Розігрійте духовку до 180 °C. Акуратно наріжте гарбуз, великими шматками, діставати насіння не потрібно, лише розім’яти руками.Гарбузовий салат з гострим соусом від Джеймі Олівера
  • Потім, у формі для запікання з’єднайте оливкову олію, соус харісса, морську сіль та перець. Гарбузовий салат з гострим соусом від Джеймі Олівера
  • Покладіть гарбуз та натріть його сумішшю. Запікайте 50 хвилин, до м’якості та золотистості.Гарбузовий салат з гострим соусом від Джеймі Олівера
  • За кілька хвилин до готовності, у великій тарілці, змішуємо столову ложку оливкової олії, винного оцту, столову ложку лише рідини соусу харісса, трохи солі та перцю.Гарбузовий салат з гострим соусом від Джеймі Олівера
  • Авокадо розрізаємо навпіл, дістаємо кісточки, за допомогою ложки, акуратно відділяємо середину плоду від шкірки. Авокадо ріжемо пластинами, викладаємо на тарілку з соусом. Акуратно перемішуємо.Авокадо ріжемо пластинами, викладаємо на тарілку з соусом. Акуратно перемішуємо.
  • На іншій тарілці, викладаємо гарячий гарбуз: рвемо його руками, та злегка роздавлюємо виделкою або руками.Авокадо ріжемо пластинами, викладаємо на тарілку з соусом. Акуратно перемішуємо.
  • Рвемо руками листя салату і поливаємо соусом де маринувалось авокадо.Гарбузовий салат з гострим соусом від Джеймі Олівера
  • Далі, поверх гарбуза викладаємо салат та шматочки авокадо.Гарбузовий салат з гострим соусом від Джеймі Олівера
  • Також, рвемо руками моцарелу та розподіляємо по всьому салату. Прикрашаємо, посипавши запеченим гарбузовим насінням.Гарбузовий салат з гострим соусом від Джеймі Олівера

Приготуйте, смачні салати. Прості та дешеві рецепти на кожен день.

Перед запіканням розігрійте духовку принаймні 20 хвилин. Це гарантує, що гарбуз, буде готуватися швидше і рівномірніше.
Використовуйте неглибоку форму з обідком. Завдяки цьому, відбуватиметься циркуляція повітря, яка забезпечить підрум’янення та карамелізацію поверхні (що є секретом смачного плоду).

Очищувати гарбуз не потрібно. Проте, це залежить від віку та розміру ягоди, іноді, вона може бути жорсткою. Тоді, очищуйте його не надто ретельно, залишаючи місця зі шкіркою.

Спробуйте, топ 3 розкішних салати на святковий стіл.

Приготування гострого соусу Харісса

Приготування гострого соусу Харісса

Harissa – це смачний пастоподібний соус з перцю чилі з Північної Африки, виготовлений з не дуже гострих сушених перців чилі, часнику, спецій та оливкової олії. Він має м’який та теплий смак. Це, так званий аналог української аджики. Існує навіть, рожева харісса з пелюстків троянди, проте купити у нас, її практично нереально. Ви можете використовувати харіссу, щоб приправити майже все – особливо смачно з овочами. А головне, приготування займе менше 10 хвилин.

Невід’ємними компонентами цього соусу, вважаються зерна коріандру та кмину. Для приготування, використовується натуральна оливова олія холодного віджиму. Перець можна використовувати будь-який: свіжий, сушений або в’ялений.

Ingredients

  • 4 шт. перцю чилі

  • 2 головки часнику

  • 2 шт. болгарського перцю

  • 1 ч. л. солі

  • 1 ч. л. паприки

  • 1 ч. л. кмину

  • 1 ч. л. зерен коріандру

  • 4 ст. л. оливкової олії

Пропонуємо, сиру аджику з хріном.

Directions

  • Гострий та солодкий перець – помийте. Наріжте маленькими шматочками.
  • Часник очистіть та подрібніть.
  • З’єднайте часник, два види перців, сіль та всі спеції, додайте оливкову олію та ретельно перемішайте.
  • За допомогою блендера, збийте до однорідності.
  • Перекладіть в чисту баночку та зберігайте в холодильнику

Приготуйте, холодну заправку з перцю.

Теги: