Салат з тунця, редиски та черешні
Сезон редиски добігає до свого завершення, а черешня якраз у розпалі. Пропонуємо скористатися моментом і поєднати ці, на перший погляд, несумісні компоненти, додавши до них тунець та свіжу руколу. Літо – пора пікантних експериментів!
Інгредієнти для літнього салату
150 г консервованого тунця
150 г редиски
1 пучок руколи
200 г черешні
сіль, чорний перець за смаком
2 ст. ложки оливкової олії
сік чверті лимона
Спробуйте приготувати салат з руколи та полуниці.
Як приготувати салат з руколи, тунця та черешні
- Руколу промити та обсушити на рушнику.
- Консервований тунець розібрати на шматочки, зливши перед тим соус із консервної банки.
- Редиску нарізати тонесенькими кружальцями.
- Черешні промити, видалити кісточки.
- На салатну тарілку викласти порване руками листя руколи, потім рівномірно розподілити шматочки тунця, далі – кружечки редиски. Завершити салатну композицію шаром черешень.
- У баночці змішати лимонний сік з оливковою олією, додати сіль, цукор, перець. Закрити кришкою, інтенсивно потрусити протягом 1-2 хвилин. Рівномірно полити отриманим соусом салат і одразу ж подавати.
Рекомендуємо рецепт салату з черешні та шпинату.