Різотто з грибами

Основним складником різотто є рис, проте це не причина, аби називати страву італійським пловом. Перший опублікований рецепт наїдку з’явився 1809 році у міланському збірнику рецептів «Сучасна кухня», хоча за легендами різотто готували ще у XVI столітті.

Ingredients

Спробуйте ще рецепт традиційного узбецького плову. 

Directions

  • У глибокій сковорідці розтопити половину масла й обсмажити на ньому цибулю.
  • Додати до цибулі рис й обсмажити протягом 3 хвилин. Додати четверту частину бульйону й тушкувати на слабкому вогні. Згодом поступово долити бульйон.
  • На розігрітій оливковій олії підсмажити подрібнений часник, покласти подрібнені гриби (якщо лісові, то попередньо відварені до готовності у підсоленій воді) й смажити до повного випаровування рідини.
  • У кінці приготування грибів додати сіль, перець та петрушку. З’єднувати гриби з рисом.
  • Зняти з плити, додати тертий пармезан та решту масла.
  • Дати постояти під кришкою 2-3 хвилини й подати до столу.

    Смачного!

Рекомендуємо також приготувати суп із гречки та грибів.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора