Різотто з грибами
Основним складником різотто є рис, проте це не причина, аби називати страву італійським пловом. Перший опублікований рецепт наїдку з’явився 1809 році у міланському збірнику рецептів «Сучасна кухня», хоча за легендами різотто готували ще у XVI столітті.
Ingredients
1,5 склянки рису
400 грамів свіжих печериць або лісових грибів
зубчик часнику
1 літр овочевого або грибного бульйону
60 грамів вершкового масла
2 столові ложки оливкової олії
1 цибулина
свіжа петрушка
50 грамів пармезану
сіль, перець
Спробуйте ще рецепт традиційного узбецького плову.
Directions
- У глибокій сковорідці розтопити половину масла й обсмажити на ньому цибулю.
- Додати до цибулі рис й обсмажити протягом 3 хвилин. Додати четверту частину бульйону й тушкувати на слабкому вогні. Згодом поступово долити бульйон.
- На розігрітій оливковій олії підсмажити подрібнений часник, покласти подрібнені гриби (якщо лісові, то попередньо відварені до готовності у підсоленій воді) й смажити до повного випаровування рідини.
- У кінці приготування грибів додати сіль, перець та петрушку. З’єднувати гриби з рисом.
- Зняти з плити, додати тертий пармезан та решту масла.
- Дати постояти під кришкою 2-3 хвилини й подати до столу.
Смачного!
Рекомендуємо також приготувати суп із гречки та грибів.