Традиційний узбецький плов
Що може бути смачніше, ніж плов? Тільки справжній узбецький плов!
Ingredients
1,5–2 кг баранини
2 кг рису
0,5 кг цибулі
1,5 кг моркви
400 мл олії
200 г гороху нут
сіль, зіра (кумин), перець
Можна додати стручок гіркого перцю і 2 цілі головки часнику без зовнішніх лусочок.
Directions
- Нут замочити на ніч.
- У казанку або гусятниці в розігрітій олії обсмажити до рівномірної золотистої шкірочки порізане шматками м’ясо. Трошки посолити і поперчити.
- Додати порізану брусочками 0,5х10 см моркву. Коли обсмажиться, всипати порізану півкільцями цибулю. .
- Всипати до м’яса нут, зверху рис (круглий або пропарений). Його потрібно заздалегідь багато разів промити до чистої води. Додати спеції. Долити потрібну кількість води.
- Посолити, накрити кришкою, тушкувати до готовності.