Традиційний узбецький плов

Що може бути смачніше, ніж плов? Тільки справжній узбецький плов!

Ingredients

  • 1,5–2 кг баранини

  • 2 кг рису

  • 0,5 кг цибулі

  • 1,5 кг моркви

  • 400 мл олії

  • 200 г гороху нут

  • сіль, зіра (кумин), перець

Можна додати стручок гіркого перцю і 2 цілі головки часнику без зовнішніх лусочок.

Directions

  • Нут замочити на ніч.
  • У казанку або гусятниці в розігрітій олії обсмажити до рівномірної золотистої шкірочки порізане шматками м’ясо. Трошки посолити і поперчити.
  • Додати порізану брусочками 0,5х10 см моркву. Коли обсмажиться, всипати порізану півкільцями цибулю. .
  • Всипати до м’яса нут, зверху рис (круглий або пропарений). Його потрібно заздалегідь багато разів промити до чистої води. Додати спеції. Долити потрібну кількість води.
  • Посолити, накрити кришкою, тушкувати до готовності.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора