19.04.2016

Рисова запіканка з чорницями

Якщо у вас залишився вчорашній відварений рис, а в морозильній камері є кілька жменьок заморожених чорниць, то просто гріх не приготувати просту запіканку за нашим рецептом. До речі, з ягодами можна експериментувати – вишні чи малина роблять страву по-своєму цікавішою. І задоволення від процесу готування та споживання буде ще більше!

Інгредієнти

  • 300 грамів вареного рису

  • 200 грамів цукру

  • 70 грамів свіжих або хаморожених чорниць

  • 50 грамів панірувальних сухарів

  • 30 грамів вершкового масла

  • 4 курячі яйця

  • 1 лимон

  • 4 столові ложки борошна

  • 1/2 пакетика розпушувача для тіста

  • ванільний цукор.

Спробуйте ще приготувати легку рисову запіканку “Хмаринка”. 

Приготування

  • Рис промити і відварити до готовності, охолодити.
  • Курячі яйця добре збити з цукром за допомогою міксера до міцної піни. Яйця краще брати не відразу з холодильника, а щоб деякий час вони побули в кімнаті і набули кімнатної температури.
  • Борошно просіяти і перемішати з розпушувачем для тіста.
  • Додати борошно до яєць, все ретельно перемішати до однорідності, щоб не було грудочок.
  • Тісто влити у відварений рис, додати ванільний цукор, цедру лимона і добре перемішати.
  • Додати чорницю і обережно вимішати. Ягоди можна використовувати як свіжі так і заморожені.
  • Форму для запіканки змазати вершковим маслом, посипати панірувальними сухарями і вилити тісто.
  • Поставити форму в розігріту духовку і випікати при температурі 200º  приблизно 35 хвилин. Якщо запіканка зарум’янилася – вона готова.
  • Вимкнути вогонь, але запіканку з духовки відразу не діставати. Залишити в формі щоб трішки охолонула, після чого і порізати на порційні шматочки.
  • Чудово смакує і з сметаною, рідкою згущенкою або розтопленим шоколадом.

Рекомендуємо також рецепт рисового пудинга.

Якщо вам сподобався рецепт рисової запіканки з чорницями, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.