Рис по-індійськи з прянощами
Рецепт, що переносить у далеку сонячну Індію. Довгозернистий рис під час варіння не злипається, тому його використовують для приготування різноманітних гарнірів. Пропонуємо вашій увазі дуже ароматну і водночас пікантну страву із довгозернистого рису. Це щось новеньке!
Ingredients
1 скл. рису сорту «Басматі», «Жасмин» або будь-якого довгозернистого
1,5 скл. тертої моркви
3 ст. ложки тертого кокосу
1,5 ст. ложки кунжуту
2 ст. ложки соняшникової олії
по 2 ст. ложки родзинок та сушеного барбарису
2 скл. води
1 ч. ложка солі
спеції (по 6 бутонів гвоздики і горошин чорного перцю, паличка кориці або порошку на кінчику ножа).
Рекомендуємо також рецепт рисового пудинга.
Directions
- Рис ретельно промити і просушити.
- Розігріти олію у каструлі з товстим дном, всипати спеції (кунжут, гвоздику, чорний перець, корицю, кокос, барбарис).
- Смажити, помішуючи, поки кокос стане золотистим.
- Всипати рис, обсмажити кілька хвилин, доки зерна стануть дещо прозорими.
- Додати гарячу воду (окріп) і решту компонентів.
- Збільшити вогонь, довести до кипіння.
- Зменшити вогонь, щільно накрити кришкою. Варити 20–25 хв без помішування до повного випаровування рідини.
Спробуйте також приготувати справжній узбецький плов.
Якщо ви – поціновувач східної кухні і вам сподобався рецепт рису по-індійськи з прянощами, будь ласка, напишіть про свої враження від страви у коментарях.