10.05.2015

Рис по-індійськи з прянощами

Рецепт, що переносить у далеку сонячну Індію. Довгозернистий рис під час варіння не злипається, тому його використовують для приготування різноманітних гарнірів. Пропонуємо вашій увазі дуже ароматну і водночас пікантну страву із довгозернистого рису. Це щось новеньке!

Інгредієнти

  • 1 скл. рису сорту «Басматі», «Жасмин» або будь-якого довгозернистого

  • 1,5 скл. тертої моркви

  • 3 ст. ложки тертого кокосу

  • 1,5 ст. ложки кунжуту

  • 2 ст. ложки соняшникової олії

  • по 2 ст. ложки родзинок та сушеного барбарису

  • 2 скл. води

  • 1 ч. ложка солі

  • спеції (по 6 бутонів гвоздики і горошин чорного перцю, паличка кориці або порошку на кінчику ножа).

Рекомендуємо також рецепт рисового пудинга.

Приготування

  • Рис ретельно промити і просушити.
  • Розігріти олію у каструлі з товстим дном, всипати спеції (кунжут, гвоздику, чорний перець, корицю, кокос, барбарис).
  • Смажити, помішуючи, поки кокос стане золотистим.
  • Всипати рис, обсмажити кілька хвилин, доки зерна стануть дещо прозорими.
  • Додати гарячу воду (окріп) і решту компонентів.
  • Збільшити вогонь, довести до кипіння.
  • Зменшити вогонь, щільно накрити кришкою. Варити 20–25 хв без помішування до повного випаровування рідини.

Спробуйте також приготувати справжній узбецький плов.

Якщо ви – поціновувач східної кухні і вам сподобався рецепт рису по-індійськи з прянощами, будь ласка, напишіть про свої враження від страви у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.