Короп у горіховому соусі

Свіженький рецепт для істинних рибоманів. Спробуйте приготувати, результат того вартий. Надзвичайно ніжне м’ясо коропа чудово поєднується з ароматним горіховим соусом. Ідеальна страва для святкового столу – і на вигляд, і на смак. А як смакує ця рибка зі свіжими овочами – язика можна проковтнути!

Ingredients

  • 1 короп (приблизно 600 г)

  • 2 морквини

  • 4 цибулини

  • корінь петрушки, перець чорний мелений

  • зелень, сіль.

  • Для соусу:
  • 15 волоських горіхів

  • 50 г білого хліба

  • 4 зубці часнику

  • 1 ст. ложка лимонного соку

  • 0,5 скл. соняшникової олії.

Рекомендуємо також приготувати скумбрію фаршировану.

Directions

  • Рибу почистити, відрізати голову, хвіст і плавники, промити, зняти філе, нарізати на шматки та покласти у покаструлю на овочеву подушку (дрібно нарізану моркву, петрушку, цибулю, сіль, перець, лавровий листок), трохи долити води і варити на малому вогні до повної готовності.
  • Готові шматочки риби охолодити в бульйоні, перекласти у тарілку й залити соусом з горіхів та часнику.
  • Для соусу горіхи почистити і розтерти в ступці. М’якоть білого хліба намочити у рибному бульйоні, віджати, протерти через сито.
  • Потім горіхи, протертий хліб та тертий часник покласти в керамічний посуд і збити ложкою, вливаючи потроху олію.
  • Коли маса стане пишною, як крем, додати трохи солі, лимонного соку або лимонної кислоти, усе добре перемішати.
  • Готовий короп викласти на тарілку, залити соусом, зверху покласти шматочок лимона або лайма, посипати зеленню.

Полюбляєте страви з риби? Вам сподобається оригінальний рецепт горбуші в маринаді.

Якщо вам посмакував рецепт коропа у горіховому соусі, будь ласка, напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора