Короп у горіховому соусі
Свіженький рецепт для істинних рибоманів. Спробуйте приготувати, результат того вартий. Надзвичайно ніжне м’ясо коропа чудово поєднується з ароматним горіховим соусом. Ідеальна страва для святкового столу – і на вигляд, і на смак. А як смакує ця рибка зі свіжими овочами – язика можна проковтнути!
Ingredients
1 короп (приблизно 600 г)
2 морквини
4 цибулини
корінь петрушки, перець чорний мелений
зелень, сіль.
- Для соусу:
50 г білого хліба
4 зубці часнику
1 ст. ложка лимонного соку
0,5 скл. соняшникової олії.
Рекомендуємо також приготувати скумбрію фаршировану.
Directions
- Рибу почистити, відрізати голову, хвіст і плавники, промити, зняти філе, нарізати на шматки та покласти у покаструлю на овочеву подушку (дрібно нарізану моркву, петрушку, цибулю, сіль, перець, лавровий листок), трохи долити води і варити на малому вогні до повної готовності.
- Готові шматочки риби охолодити в бульйоні, перекласти у тарілку й залити соусом з горіхів та часнику.
- Для соусу горіхи почистити і розтерти в ступці. М’якоть білого хліба намочити у рибному бульйоні, віджати, протерти через сито.
- Потім горіхи, протертий хліб та тертий часник покласти в керамічний посуд і збити ложкою, вливаючи потроху олію.
- Коли маса стане пишною, як крем, додати трохи солі, лимонного соку або лимонної кислоти, усе добре перемішати.
- Готовий короп викласти на тарілку, залити соусом, зверху покласти шматочок лимона або лайма, посипати зеленню.
Полюбляєте страви з риби? Вам сподобається оригінальний рецепт горбуші в маринаді.
Якщо вам посмакував рецепт коропа у горіховому соусі, будь ласка, напишіть про це у коментарях.