Теплий салат з козячим сиром, помідорами та руколою

Дуже оригінальний і нетрадиційний для української кухні салат, який подається теплим. Основною родзинкою у ньому виступає козячий сир. Приготуйте – і відчуйте себе справжніми італійцями.

Ingredients

  • 200 г козячого сиру

  • 250 г помідорів (краще чері)

  • великий пучок руколи

  • 3 зубці часнику

  • 3 ст. ложки оливкової олії

  • 1 ст. ложка бальзамічного оцту

  • 2 ст. ложки цукру

  • сіль, чорний мелений перець

Спробуйте також приготувати італійський салат з салямі та оливками.

Directions

  • На пательні розігріти олію, покласти туди порізані помідори, потушкувати до м’якості.
  • Часник порізати пластинками і додати до помідорів.
  • Додати цукор, сіль і подовжувати смажити, постійно помішуючи, до карамелізації цукру.
  • Викласти овочі на тарілку, накрити і відкласти в тепле місце, щоб не схолодали.
  • На ще гарячу пательню викласти нарізаний тонкими пластинками сир.
  • Дати сиру трохи підплавитися, буквально хвилину (перевертати не потрібно).
  • На тарілку викласти листочки руколи, поперчити і збризнути їх оцтом.
  • Зверху на руколу покласти теплі помідори, на них – розігрітий сир.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора