04.12.2015

Помаранчева запіканка з морквою та курагою

Суперпозитивний і теплий рецепт, який нагадує про літнє сонце. Крім того, корисний і смачний сніданок з максимумом вітамінів і мінімумом затрат часу та продуктів. Приготуйте цю запіканку для дітей, щоб доставити в дитячий організм якомога більше каротину. Або ж для бабусь чи дідусів, щоб поповнити їхнє здоров’я таким необхідним залізом. Словом, не запіканка, а вітамінна бомба!

Інгредієнти для запіканки

  • 1 кг моркви

  • 100 г кураги

  • 4 яйця

  • 200 мл вершків

  • 4 ст. ложки здобних мелених сухарів

  • 2 ст. ложки вершкового масла (плюс 1 ч. ложка для змащування)

  • 2 ст. ложки цукру

  • 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю

  • щіпка солі.

Спробуйте ще приготувати сирну запіканку з морквою у мультиварці.

Як приготувати запіканку з моркви та кураги

  • Залити курагу ледь теплою водою на 1 годину або окропом на 5 хв. Розм’яклі абрикоси порізати соломкою.
  • Моркву почистити, порізати на шматочки. Покласти в каструльку разом з курагою, додати половину вершків і масло. Тушкувати на слабкому вогні до м’якості, приблизно 20 хв.
  • Всипати у моркву сухарі і пропустити все разом через м’ясорубку або змолоти в блендері.
  • Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити зі щіпкою солі в пишну піну. Продовжуючи збивати, всипати крохмаль, збити в стійку піну. Жовтки розтерти з цукром.
  • Додати в морквяну масу розтерті жовтки і решту вершків, перемішати до однорідності. Потім дуже обережно ввести збиті білки і легенько перемішати ложкою або лопаткою.
  • Глибоке деко змастити маслом та притрусити крохмалем.
  • Викласти в деко помаранчеву масу, поставити у розігріту до 180 градусів духовку і запікати до золотистого кольору верхньої скоринки (приблизно 30-40 хв.).
  • Готову запіканку охолодити поступово – спочатку у вимкненій духовці, і тільки потім виймати. Подавати страву теплою, зі сметаною, рідким медом або розтопленим шоколадом.
  • Порада від ЇСТИ: Під час випікання запіканки намагайтеся якомога довше не відчиняти дверцят духовки, щоб запіканка не сіла.

Рекомендуємо також рецепт морквяного торта.

Якщо вам сподобався рецепт запіканки з морквою та курагою або якщо маєте зауваження щодо його інгредієнтів чи технології приготування, напишіть про це в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.