Морквяний торт із сирним кремом

Рецепт морквяного торта зовсім простий, а торт виходить дуже незвичайний. Хто ніколи не стикався з ним, ніколи й не здогадається, що у складі тіста є морква. Ну, хіба що колір навіє здогад. Ніжний та ароматний, у міру солодкий і вологий, соковитий, з приємною кислинкою, яку дає сир. Спечіть і закохайтеся у цей чудовий морквяний десерт.

Інгредієнти для торта з моркви

  • Тісто:
  • 4 яйця

  • 2 склянки цукру

  • 2 склянки тертої моркви

  • 1,5 чайної ложки соди, погашеної оцтом

  • 3 склянки борошна

  • Крем:
  • 250 грамів кисломолочного сиру

  • 200 грамів вершкового масла

  • 4 столові ложки цукру

  • ванілін

  • Сироп:
  • 1 склянка води

  • 1 столова ложка цукру

  • на кінчику ножа лимонної кислоти

Радимо також рецепт шоколадно-кокосового торта.

Як приготувати морквяно-сирний торт

  • Яйця збити з цукром, додати погашену соду.
  • Чищену моркву потерти на дрібну тертку і теж додати до яєць.
  • Наприкінці всипати борошно і добре вимішати.
  • Тісто розділити на 2-3 частини і спекти коржі. Якщо коржів вийшло 2, кожен можна розрізати навпіл і всього вийде 4 коржі.
  • Для крему сир (краще взяти магазинний – у ньому менше крупинок і структура його кремоподібна, на відміну від домашнього) кімнатної температури розтерти з цукром. Додати масло (теж кімнатної температури) і збити до однорідності.
  • Приготувати сироп: закип’ятити усі складники й охолодити.
  • Сиропом просочити коржі і перекласти їх кремом.
  • Верх торта прикрасити як завгодно: шоколадом, крихтами печива тощо.

Можна ще приготувати медовий торт на сковороді.

Вам сподобався рецепт морквяного торта? Розкажіть про це у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора