Морквяний торт із сирним кремом

Поділитись публікацією:

Рецепт морквяного торта зовсім простий, а торт виходить дуже незвичайний. Хто ніколи не стикався з ним, ніколи й не здогадається, що у складі тіста є морква. Ну, хіба що колір навіє здогад. Ніжний та ароматний, у міру солодкий і вологий, соковитий, з приємною кислинкою, яку дає сир. Спечіть і закохайтеся у цей чудовий морквяний десерт.

Інгредієнти для торта з моркви

Радимо також рецепт шоколадно-кокосового торта.

Як приготувати морквяно-сирний торт

  • Яйця збити з цукром, додати погашену соду.
  • Чищену моркву потерти на дрібну тертку і теж додати до яєць.
  • Наприкінці всипати борошно і добре вимішати.
  • Тісто розділити на 2-3 частини і спекти коржі. Якщо коржів вийшло 2, кожен можна розрізати навпіл і всього вийде 4 коржі.
  • Для крему сир (краще взяти магазинний – у ньому менше крупинок і структура його кремоподібна, на відміну від домашнього) кімнатної температури розтерти з цукром. Додати масло (теж кімнатної температури) і збити до однорідності.
  • Приготувати сироп: закип’ятити усі складники й охолодити.
  • Сиропом просочити коржі і перекласти їх кремом.
  • Верх торта прикрасити як завгодно: шоколадом, крихтами печива тощо.

Можна ще приготувати медовий торт на сковороді.

Вам сподобався рецепт морквяного торта? Розкажіть про це у коментарях.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...