Сім секретів, як зробити піцу і корисною, і смачною
Американська асоціація дієтологів ставить італійський фастфуд на друге місце за насиченістю жирів. Але ж навіть ярим прихильникам здорового харчування часом так хочеться посмакувати хрустким трикутничком піци. І на здоров’я! Головне – дотримуватися простих правил при її приготуванні.
1. Тісто для основи
Якщо готуєте піцу з нуля і збираєтеся місити тісто, беріть цільнозернове борошно, у ньому більше клітковини, вітамінів групи B і білка. Якщо ж купуєте готовий пляцок у магазині, то просто зупиніть свій вибір або на бездріжджовому варіанті, або обирайте найтонші коржі – і калорій менше, і шлунку легше буде все це перетравити.
Рецепт піци на картопляному тісті (деруні)
2. У начинку – овочі та фрукти
Хазяйновиті господині добре знають, що піца – це найкращий спосіб використати те, що завалялося в холодильнику. Скористайтеся цим правилом. Але перевагу віддайте не залишкам ковбаси та м’яса, а овочам. Згодиться усе – від помідорів до зеленої цибулі.
Рецепт піци з салямі, печерицями та болгарським перцем
3. Якщо м’ясо – то дієтичне
Якщо ж ви безнадійний м’ясоїд, то зовсім не обов’язково від нього відмовлятися, вибираючи замість класичної піци вегетаріанську. Просто замініть бекон чи свинячу шинку на куряче філе, шматочки індичої шинки чи креветки.
Рецепт турецької піци піде з фаршем та болгарським перцем
4. Вибирайте легкі сири
Сир для піци обирайте легкий. Спробуйте скомбінувати знежирену моцарелу, козячий сир, який містить у середньому на 11% калорій менше, і доповніть комбінацію пармезаном зі зниженою жирністю. Якщо повністю замінити сири на легкі – для вас надто складне випробування, замініть хоча б половину або ж використовуйте домашній кисломолочний.
Рецепт піци з твердим та кисломолочним сиром
5. Подавайте з салатом
Спробуйте подати піцу не в якості самостійної страви, а як доповнення до салату. Так ви легко задовольните своє почуття голоду і з’їсте менше калорій. Можна навіть викладати салат ложкою поверх начинки – і ситно, і красиво.
Рецепт піци на сковороді за 5 хлилин
6. Приготуйте домашній соус
Соус із банки – це звичайно, швидко і зручно. Але якщо врахувати, скільки у магазинному соусі глутамату натрію, консервантів і барвників, одразу виникає сумнів, чи варто економити на здоров’ї? Кілька помідорчиків, гарна оливкова олія, часник та спеції – і через 20 хвилин авторський соус уже м’яко лягає на вашу піцу.
7. Не нехтуйте спеціями
Домогтися насиченого смаку можна, додавши таких спецій, як свіжий чилі, суміш мелених перців, паприки, розмарину та прованських трав.
Рецепт піци на кабачковому тісті
Якщо вам сподобалися поради та рецепти приготування піци, будь ласка, напишіть про це в коментарях. Нам важливо знати вашу думку.