Кавовий лікер («Licor de cafe»)
Один з найвідоміших кавових лікерів – «Калуа» – походить із Мексики. Його використовують для приготування різноманітних коктейлів, морозива, тортів та чизкейків. Спробуйте приготувати його власноруч.
Ingredients
1 л горілки
250 г натуральної меленої кави
1 кг цукру
1 ч. ложка ванільного цукру
½ ч. ложки кориці
суха цедра половини апельсина
1 л води
Рекомендуємо також рецепт приготування лікеру “Амаретто”.
Directions
- Каву залити горілкою разом із сухою шкіркою апельсин і меленою корицею.
- Залишити на вісім днів в прохолодному темному приміщенні, іноді збовтувати.
- Відтак відфільтрувати через бавовняну серветку.
- З води і цукру на малому вогні, постійно помішуючи, зварити сироп.
- Ознакою готовності сиропу для більшості лікерів вважається «перлова стадія кипіння цукру» – коли сироп злегка загусає і на його поверхні починають утворюватися стійкі бульбашки повітря, схожі на перли.
- Вони залишаються деякий час на поверхні, не розриваючись.
- У сироп додати ваніль (ванілін або ванільний цукор), остудити, змішати з кавовим екстрактом, налити у пляшки, закупорити і поставити в прохолодне темне місце на 3–4 місяці.
Спробуйте ще приготувати лікер “Бейліз”. Він просто неймовірний!