Кавовий лікер («Licor de cafe»)

Один з найвідоміших кавових лікерів – «Калуа» – походить із Мексики. Його використовують для приготування різноманітних коктейлів, морозива, тортів та чизкейків. Спробуйте приготувати його власноруч.

Ingredients

  • 1 л горілки

  • 250 г натуральної меленої кави

  • 1 кг цукру

  • 1 ч. ложка ванільного цукру

  • ½ ч. ложки кориці

  • суха цедра половини апельсина

  • 1 л води

Рекомендуємо також рецепт приготування лікеру “Амаретто”.

Directions

  • Каву залити горілкою разом із сухою шкіркою апельсин і меленою корицею.
  • Залишити на вісім днів в прохолодному темному приміщенні, іноді збовтувати.
  • Відтак відфільтрувати через бавовняну серветку.
  • З води і цукру на малому вогні, постійно помішуючи, зварити сироп.
  • Ознакою готовності сиропу для більшості лікерів вважається «перлова стадія кипіння цукру» – коли сироп злегка загусає і на його поверхні починають утворюватися стійкі бульбашки повітря, схожі на перли.
  • Вони залишаються деякий час на поверхні, не розриваючись.
  • У сироп додати ваніль (ванілін або ванільний цукор), остудити, змішати з кавовим екстрактом, налити у пляшки, закупорити і поставити в прохолодне темне місце на 3–4 місяці.

Спробуйте ще приготувати лікер “Бейліз”. Він просто неймовірний!

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора