17.11.2015

Піца з твердим та кисломолочним сиром

Сир у італійській піці – головний компонент. Його ніколи не буває забагато. Та йдеться зазвичай про твердий сир, що плавиться. Кисломолочний же в рецептах незаслужено оминають увагою. А дарма! У поєднанні з часником та зеленню він може скласти достойну конкуренцію твердому. Записуйте рецепт – сьогодні на вечерю домашня піца.

Інгредієнти для сирної піци

  • Тісто:
  • 250 мл молока або води

  • 2 ст. ложки цукру

  • 1 пакетик (11 г) сухих дріжджів

  • 50 мл соняшникової олії

  • 400 г борошна

  • 0,5 чайної ложки солі

  • Начинка:
  • 1 ст. ложка манної крупи

  • 200 г вареного курячого філе

  • 250 г кисломолочного сиру

  • 100 г твердого сиру

  • 3-4 зубки часнику

  • 1 свіжий помідор

  • сіль, чорний мелений перець, зелень, спеції до смаку

Приготуйте також швидку піцу на сковороді на 5 хвилин.

Як приготувати піцу з двома видами сиру

  • Приготувати тісто. У мисці ці змішати 0,5 склянки теплої води (або молока) з 1 ст. ложкою борошна, 1 ст. ложкою цукру, всипати дріжджі. Залишити в теплому місці на 7-10 хвилин, щоб опара запінилася.
  • У глибоку миску просіяти борошно, влити тепле молоко, олію, туди ж додати опару, цукор і сіль. Замісити нетуге тісто. Поставити в тепле місце на 1-2 години, щоб виросло вдвічі. Обім’яти і дати ще раз піднятися (близько 30-40 хвилин).
  • Тісто розділити на 2 частини, розкачати круглі коржі товщиною близько 1 см і викласти на деко, змащене маслом або застелене пергаментом.
  • Приготувати начинку. Дрібно посікти зелень та часник, змішати з кисломолочним сиром, додати сіль і чорний мелений перець. Куряче філе розібрати на волокна. Твердий сир натерти на крупній тертці. Помідор порізати на тоненькими кружечками.
  • Розкачане тісто присипати манкою (щоб корж від розмокання). Викласти кружальця помідора. Розподілити по поверхні тіста кисломолочний сир із зеленню та часником, потім рівномірно розкласти куряче філе і зверху посипати тертим сиром. Випікати в нагрітій до 200 градусів духовці протягом 20-25 хвилин до зарум’янення сиру.
  • Перш ніж різати і подавати, дати трішки схолонути, щоб начинка з кисломолочного сиру не розпадалася.

Радимо також рецепт простої картопляної піци.

Як вам рецепт піци з твердим та кисломолочним сиром? Поділіться своїми враженнями у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.