27.02.2015

Пісний салат з квасолі та рису

Дотримування особливого режиму харчування ‒ один з елементів будь-якого посту. Хтось на цей період відмовляється лише від улюблених смаколиків, як от від кави чи шоколаду, а хтось дотримується суворого посту, а особливо в харчуванні. Якщо ви наважились провести Великий піст без м’яса та будь-яких інших продуктів тваринного походження, варто потурбуватися про білкові продукти у власному раціоні.

Інгредієнти

  • 300 грамів квасолі

  • 100 г рису

  • чверть склянки арахісу

  • 2 зубчики часнику

  • 4 стебла зеленої цибулі

  • 1 столова ложка винного оцту

  • 4 ст. л. оливкової олії

  • 1 ст. л. лимонного соку

  • червоне яблуко

  • листя салату

  • сіль

Рекомендуємо також рецепт лобіо з печерицями.

Приготування

  • Арахіс підсушити на пательні, дрібно покришити.
  • Окремо відварити рис та квасолю.
  • Порізати цибулю.
  • Часник потовкти із сіллю, додати оцет, олію та лимонний сік.
  • Цією сумішшю залити ще теплу квасолю й залишити доки не охолоне.
  • Додати арахіс та цибулю.
  • Яблуко порізати кубиками, скропити лимонним соком й теж додати до салату.
  • Подати страву на листках салату.

Спробуйте також приготувати пісні фрикадельки з грибів.

Вам сподобався рецепт пісного салату з квасолі та рису? Дотримуєтеся посту і маєте в запасі ще цікавіші та смачніші рецепти? Поділіться ними у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.