Пісний салат з квасолі та рису
Дотримування особливого режиму харчування ‒ один з елементів будь-якого посту. Хтось на цей період відмовляється лише від улюблених смаколиків, як от від кави чи шоколаду, а хтось дотримується суворого посту, а особливо в харчуванні. Якщо ви наважились провести Великий піст без м’яса та будь-яких інших продуктів тваринного походження, варто потурбуватися про білкові продукти у власному раціоні.
Ingredients
300 грамів квасолі
100 г рису
чверть склянки арахісу
2 зубчики часнику
4 стебла зеленої цибулі
1 столова ложка винного оцту
4 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. лимонного соку
червоне яблуко
листя салату
сіль
Рекомендуємо також рецепт лобіо з печерицями.
Directions
- Арахіс підсушити на пательні, дрібно покришити.
- Окремо відварити рис та квасолю.
- Порізати цибулю.
- Часник потовкти із сіллю, додати оцет, олію та лимонний сік.
- Цією сумішшю залити ще теплу квасолю й залишити доки не охолоне.
- Додати арахіс та цибулю.
- Яблуко порізати кубиками, скропити лимонним соком й теж додати до салату.
- Подати страву на листках салату.
Спробуйте також приготувати пісні фрикадельки з грибів.
Вам сподобався рецепт пісного салату з квасолі та рису? Дотримуєтеся посту і маєте в запасі ще цікавіші та смачніші рецепти? Поділіться ними у коментарях.