П’ять безалкогольних напоїв, що зігріють у холод

Аж ніяк не є правилом – грітися «багатоградусними» напоями. А що ж тоді робити людям, які мерзнуть у холодному офісі в робочий час, неповнолітнім або особам, яким алкоголь протипоказаний з певних медичних причин? Зігрійте свої тіло і душу гарячими напоями, які до того ж, і смакують неперевершено!


1. Глінтвейн безалкогольний

безалкогольний глінтвейн

Рецепт напою “Антидепресант” з кавою, какао та медом

Ingredients

  • 1 скл. апельсинового соку

  • 1 л виноградного соку

  • корицю

  • кардамон

  • гвоздика

  • імбир

  • 1 яблуко

  • 1 апельсин

  • мед

  • родзинки

Directions

  • Виноградний сік змішати з апельсиновим. Каструлю поставити на плиту і помалу розігріти на слабкому вогні.
  • Змішати спеції: 1 ч ложку кориці, 5 бутонів гвоздики, третина чайної ложки меленого кардамону і кілька шматочків кореня імбиру.
  • Родзинки перебрати і добре помити. Спеції разом із родзинками покласти у гарячий сік поварити 15 хвилин.
  • Порізати яблуко і апельсин на невеликі часточки, також додати до напою. Довести до початку закипання і вимкнути вогонь. Розлити по чашках, подавати з медом.

Рекомендуємо також рецепт яблучного безалкогольного пуншу.

2. Імбирний чай

імбирний чай

Ingredients

  • зелений чай

  • 500 мл води

  • 2 столові ложки тертого свіжого кореня імбиря

  • лимон

  • мед

Directions

  • Заварити в чайничку зелений чай.
  • Через 5 хвилин, коли він настоїться, додаємо до нього тертий імбир і кілька дольок лимона.
  • Коли трішки схолоне, додати мед. Або ж чаювати з медом вприкуску.

Рецепт яблучно-імбирного чаю – ТУТ.

3. Обліпиховий чай

обліпиховий чай

Ingredients

  • 0,5 води

  • чорний чай

  • 150 грам ягід обліпихи

  • дві столові ложки меду або цукру

Directions

  • 2/3 (100 г) ягід обліпихи у блендері перемолоти на пюре. Отриману масу викласти в чайник разом з чаєм і рештою ягід.
  • Залити окропом і дати настоятися близько 15 хвилин.
  • Після цього процідити і розлити напій у чашки.

Найпростіший рецепт гарячого шоколаду в домашніх умовах

4. Тібетський чай з молоком

тібетський чай з молоком

Ingredients

  • зелений чай

  • чорний чай

  • 0,5 нежирного молока

  • 0,5 води

  • гвоздика

  • кардамон

  • імбир

  • мелений мускатний горіх

Directions

  • Каструлю з водою поставити на плиту, додати в неї зелений чай, 5-6 бутонів гвоздики і кардамону. Коли чай закипить, влити туди молоко, додати 50 г нарізаного кружальцями свіжого імбиру і чорний чай.
  • Коли напій нагріється знову, всипати пів чайної ложки меленого мускатного горіха.
  • Дати покипіти кілька хвилин, зняти з вогню, процідити і розлити в чашки.

16 рецептів та цікаваих фактів про гарячий шоколад, якого ви досі не куштували

5. Какао з молоком

какао з молоком

11 рецептів кави, від якої неможливо відмовитися

Ingredients

  • 1 л молока

  • 50 г какао-порошку

Directions

  • Молоко поставити розігріватися на плиту.
  • 5 десертних ложок какао розвести невеликою кількістю холодного молока, добре вимішати, щоб не було грудочок. Коли молоко в каструлі закипить, тоненькою цівкою влити розведене какао і закип’ятити.
  • Постійно помішувати, щоб молоко не пригоріло до дна каструлі. Розлити по чашках, додати цукор за смаком.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора