П’ять безалкогольних напоїв, що зігріють у холод
Аж ніяк не є правилом – грітися «багатоградусними» напоями. А що ж тоді робити людям, які мерзнуть у холодному офісі в робочий час, неповнолітнім або особам, яким алкоголь протипоказаний з певних медичних причин? Зігрійте свої тіло і душу гарячими напоями, які до того ж, і смакують неперевершено!
1. Глінтвейн безалкогольний
Рецепт напою “Антидепресант” з кавою, какао та медом
Ingredients
1 скл. апельсинового соку
1 л виноградного соку
корицю
кардамон
гвоздика
імбир
1 яблуко
1 апельсин
мед
родзинки
Directions
- Виноградний сік змішати з апельсиновим. Каструлю поставити на плиту і помалу розігріти на слабкому вогні.
- Змішати спеції: 1 ч ложку кориці, 5 бутонів гвоздики, третина чайної ложки меленого кардамону і кілька шматочків кореня імбиру.
- Родзинки перебрати і добре помити. Спеції разом із родзинками покласти у гарячий сік поварити 15 хвилин.
- Порізати яблуко і апельсин на невеликі часточки, також додати до напою. Довести до початку закипання і вимкнути вогонь. Розлити по чашках, подавати з медом.
Рекомендуємо також рецепт яблучного безалкогольного пуншу.
2. Імбирний чай
Directions
- Заварити в чайничку зелений чай.
- Через 5 хвилин, коли він настоїться, додаємо до нього тертий імбир і кілька дольок лимона.
- Коли трішки схолоне, додати мед. Або ж чаювати з медом вприкуску.
Рецепт яблучно-імбирного чаю – ТУТ.
3. Обліпиховий чай
Directions
- 2/3 (100 г) ягід обліпихи у блендері перемолоти на пюре. Отриману масу викласти в чайник разом з чаєм і рештою ягід.
- Залити окропом і дати настоятися близько 15 хвилин.
- Після цього процідити і розлити напій у чашки.
Найпростіший рецепт гарячого шоколаду в домашніх умовах
4. Тібетський чай з молоком
Ingredients
зелений чай
чорний чай
0,5 нежирного молока
0,5 води
гвоздика
кардамон
імбир
мелений мускатний горіх
Directions
- Каструлю з водою поставити на плиту, додати в неї зелений чай, 5-6 бутонів гвоздики і кардамону. Коли чай закипить, влити туди молоко, додати 50 г нарізаного кружальцями свіжого імбиру і чорний чай.
- Коли напій нагріється знову, всипати пів чайної ложки меленого мускатного горіха.
- Дати покипіти кілька хвилин, зняти з вогню, процідити і розлити в чашки.
16 рецептів та цікаваих фактів про гарячий шоколад, якого ви досі не куштували
5. Какао з молоком
11 рецептів кави, від якої неможливо відмовитися
Directions
- Молоко поставити розігріватися на плиту.
- 5 десертних ложок какао розвести невеликою кількістю холодного молока, добре вимішати, щоб не було грудочок. Коли молоко в каструлі закипить, тоненькою цівкою влити розведене какао і закип’ятити.
- Постійно помішувати, щоб молоко не пригоріло до дна каструлі. Розлити по чашках, додати цукор за смаком.