27.11.2015

Оселедець, маринований в томатному соку

Найпікантніша закуска з усіх оселедцевих. Можливо, вам відомий рецепт маринування оселедця у томатному соусі. Цей – не такий поширений, однак теж дуже смачний. До картоплі чи на скибочці чорного хліба із кільцем цибульки, на святковому столі чи для буденної вечері – шматочки оселедця в томатному соку займуть достойне місце у вашому родинному меню.


Інгредієнти для рибної закуски

1 кг мороженого оселедця

250 мл томатного соку

100 мл соняшникової олії

1,5 ст. ложки солі

1 ч. ложка цукру

50 мл оцту

3 цибулини

по щіпці коріандру, червоного і чорного меленого перцю

2 лаврових листки.

 

Спробуйте ще приготувати оселедець у медово-гірчичному соусі.

Як приготувати маринований оселедець у томатному соку

Заморожену оселедець розморозити і почистити, голови відрізати, ікру і молочко залишити.

Порізати рибу на порційні шматочки.

У каструлю засипати сіль і цукор, налити оцет.

Додати олію, лавровий лист, перець і коріандр.

Залити в каструлю томатний сік, поставити на вогонь, довести маринад до кипіння. Зняти з вогню, охолодити.

Цибулю порізати кільцями.

Шматочки риби, скласти в літрову банку, пересипаючи кільцями цибулі.

Залити оселедець теплим маринадом, накрити кришкою.

Поставити банку з рибою в холодильник на 24 години.

Через зазначений час можна подавати до столу як самостійну закуску або до картоплі-пюре.

 

Рекомендуємо також рецепт оселедця із яблуками.

 

Якщо ви – істинний поціновувач рибних страв і вам сподобався оселедець, маринований у томатному соку, напишіть про це в коментарях. Та не забудьте розкрити власні секрети подачі рибних страв.

Залишити коментар

Your email address will not be published.