Оселедець, маринований в томатному соку
Найпікантніша закуска з усіх оселедцевих. Можливо, вам відомий рецепт маринування оселедця у томатному соусі. Цей – не такий поширений, однак теж дуже смачний. До картоплі чи на скибочці чорного хліба із кільцем цибульки, на святковому столі чи для буденної вечері – шматочки оселедця в томатному соку займуть достойне місце у вашому родинному меню.
Інгредієнти для рибної закуски
1 кг мороженого оселедця
250 мл томатного соку
100 мл соняшникової олії
1,5 ст. ложки солі
1 ч. ложка цукру
50 мл оцту
3 цибулини
по щіпці коріандру, червоного і чорного меленого перцю
2 лаврових листки.
Спробуйте ще приготувати оселедець у медово-гірчичному соусі.
Як приготувати маринований оселедець у томатному соку
- Заморожену оселедець розморозити і почистити, голови відрізати, ікру і молочко залишити.
- Порізати рибу на порційні шматочки.
- У каструлю засипати сіль і цукор, налити оцет.
- Додати олію, лавровий лист, перець і коріандр.
- Залити в каструлю томатний сік, поставити на вогонь, довести маринад до кипіння. Зняти з вогню, охолодити.
- Цибулю порізати кільцями.
- Шматочки риби, скласти в літрову банку, пересипаючи кільцями цибулі.
- Залити оселедець теплим маринадом, накрити кришкою.
- Поставити банку з рибою в холодильник на 24 години.
- Через зазначений час можна подавати до столу як самостійну закуску або до картоплі-пюре.
Рекомендуємо також рецепт оселедця із яблуками.
Якщо ви – істинний поціновувач рибних страв і вам сподобався оселедець, маринований у томатному соку, напишіть про це в коментарях. Та не забудьте розкрити власні секрети подачі рибних страв.