Оселедець, маринований в томатному соку

Найпікантніша закуска з усіх оселедцевих. Можливо, вам відомий рецепт маринування оселедця у томатному соусі. Цей – не такий поширений, однак теж дуже смачний. До картоплі чи на скибочці чорного хліба із кільцем цибульки, на святковому столі чи для буденної вечері – шматочки оселедця в томатному соку займуть достойне місце у вашому родинному меню.

Інгредієнти для рибної закуски

  • 1 кг мороженого оселедця

  • 250 мл томатного соку

  • 100 мл соняшникової олії

  • 1,5 ст. ложки солі

  • 1 ч. ложка цукру

  • 50 мл оцту

  • 3 цибулини

  • по щіпці коріандру, червоного і чорного меленого перцю

  • 2 лаврових листки.

Спробуйте ще приготувати оселедець у медово-гірчичному соусі.

Як приготувати маринований оселедець у томатному соку

  • Заморожену оселедець розморозити і почистити, голови відрізати, ікру і молочко залишити.
  • Порізати рибу на порційні шматочки.
  • У каструлю засипати сіль і цукор, налити оцет.
  • Додати олію, лавровий лист, перець і коріандр.
  • Залити в каструлю томатний сік, поставити на вогонь, довести маринад до кипіння. Зняти з вогню, охолодити.
  • Цибулю порізати кільцями.
  • Шматочки риби, скласти в літрову банку, пересипаючи кільцями цибулі.
  • Залити оселедець теплим маринадом, накрити кришкою.
  • Поставити банку з рибою в холодильник на 24 години.
  • Через зазначений час можна подавати до столу як самостійну закуску або до картоплі-пюре.

Рекомендуємо також рецепт оселедця із яблуками.

Якщо ви – істинний поціновувач рибних страв і вам сподобався оселедець, маринований у томатному соку, напишіть про це в коментарях. Та не забудьте розкрити власні секрети подачі рибних страв.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора