Печінковий салат

Якщо у вашому домі не надто шанують печінку – цей багатющий на залізо субпродукт – то, маючи рецепт цього салату, вам простіше буде переконати своїх рідних у протилежному. Адже окрім самої печінки у цьому простому салатику є кисленький огірочок і солоденька морквинка – тобто ті додатки, які зроблять смак кінцевої страви оригінальним і збалансованим. Придатний як для буденних обідів, так і для святкового столу.


Інгредієнти для салату

0,5 кг яловичої або телячої печінки

2 морквини

2 цибулини

3 середні квашені огірки (200 г)

1 банка консервованого зеленого горошку

сіль, перець, майонез до смаку.

 

Спробуйте ще приготувати печінковий салат із рисом.

Як приготувати салат із печінки

Печінку відварити у підсоленій воді, охолодити і натерти на крупній тертці.

Цибулю порізати чверть кільцями, підсмажити на олії до прозорості, додати потерту на грубій тертці моркву і протушкувати доки морква не пом’якшає. Зняти з вогню, охолодити.

Огірки порізати тоненькою соломкою або потерти на грубій тертці.

Відкрити банку горошку, зцідити рідину.

З’єднати усі інгредієнти, посолити, поперчити до смаку, заправити майонезом, вимішати.

Викласти в глибокий салатник, прикрасити зеленню, подати до столу.

Порада від ЇСТИ: якщо маєте час і терпіння, усі інгредієнти можна не натирати на тертці, а порізати дуже тоненькою соломкою. Найкраще салат із печінкою смакує теплим (принаймні не холоднішим за кімнатну температуру), тож перед подачею на стіл його варто заздалегідь дістати з холодильника.

 

Рекомендуємо також рецепт смачного печінкового паштету.

 

Випробували рецепт печінкового салату? Маєте інакший рецепт, у якому відрізняється склад інгредієнтів? Напишіть про нього у коментарях.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone