08.11.2015

Оселедець у медово-гірчичному соусі

Любителі усього рибно-пікантного, ковтайте слину – цей рецепт для вас! Такого ніжного і водночас гостренького оселедця ви ще не куштували. Чи варто розповідати про те, як чудово він ідеально поєднується з картопляним пюре або чорним хлібчиком? А ще це просто ідеальна закуска до хорошої чарочки у дружній компанії. Тож готуйте і на завтра кличте друзів.

Інгредієнти для закуски з оселедця

  • 500 г філе оселедця

  • 2 жовтки

  • 200 мл соняшникової олії

  • 2 ст. ложки діжонської гірчиці з цілими зернами

  • 1 ст. ложка меду

  • 1 цибулина

  • сік одного лимона

  • сіль, перець на смак

Приготуйте ще закуску із оселедеця з яблуком.

Як приготувати оселедець у гірчично-медовому соусі

  • Оселедець промити, випатрати, почистити, зняти шкірку, видалити кісточки (якщо є ікра чи молока – не викидати, а використати разом з філе). Філе порізати невеликими шматочками.
  • Приготувати соус. Жовтки збити міксером або віничком до густої білої піни. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою влити олію, додати мед, оцет і гірчицю, порізану чвертькільцями цибулину, посолити, поперчити на смак і добре вимішати.
  • У посудину з соусом покласти шматочки оселедця, обережно перемішати, щоб соус огорнув кожен шматочок.  Перекласти в банку, залити соусом, щільно закрутити. Поставити у холодильник на добу.
  • Подавати до гарнірів або як самостійну закуску.
  • Готову закуску з оселедця можна зберігати у холодильнику не довше трьох діб.

Спробуйте також приготувати оселедець у томатному соусі.

Якщо вам посмакував рецепт оселедця у медово-гірчичному соусі, прокоментуйте його на сайті.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.