Оселедець у медово-гірчичному соусі
Любителі усього рибно-пікантного, ковтайте слину – цей рецепт для вас! Такого ніжного і водночас гостренького оселедця ви ще не куштували. Чи варто розповідати про те, як чудово він ідеально поєднується з картопляним пюре або чорним хлібчиком? А ще це просто ідеальна закуска до хорошої чарочки у дружній компанії. Тож готуйте і на завтра кличте друзів.
Інгредієнти для закуски з оселедця
500 г філе оселедця
2 жовтки
200 мл соняшникової олії
2 ст. ложки діжонської гірчиці з цілими зернами
1 ст. ложка меду
1 цибулина
сік одного лимона
сіль, перець на смак
Приготуйте ще закуску із оселедеця з яблуком.
Як приготувати оселедець у гірчично-медовому соусі
- Оселедець промити, випатрати, почистити, зняти шкірку, видалити кісточки (якщо є ікра чи молока – не викидати, а використати разом з філе). Філе порізати невеликими шматочками.
- Приготувати соус. Жовтки збити міксером або віничком до густої білої піни. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою влити олію, додати мед, оцет і гірчицю, порізану чвертькільцями цибулину, посолити, поперчити на смак і добре вимішати.
- У посудину з соусом покласти шматочки оселедця, обережно перемішати, щоб соус огорнув кожен шматочок. Перекласти в банку, залити соусом, щільно закрутити. Поставити у холодильник на добу.
- Подавати до гарнірів або як самостійну закуску.
- Готову закуску з оселедця можна зберігати у холодильнику не довше трьох діб.
Спробуйте також приготувати оселедець у томатному соусі.
Якщо вам посмакував рецепт оселедця у медово-гірчичному соусі, прокоментуйте його на сайті.