Вишнево-вершковий десерт

Неймовірний кисло-солодкий смак, чудова ніжна консистенція цього десерту не залишить байдужою не лише малечу, а й дорослу частину вашої сім’ї. Це корисні солодощі, якими хочеться смакувати повільно і не поспішаючи. А коли вони закінчуються, готувати їх знову і знову. До речі, вживання вишень у їжу підвищує гемоглобін, знижує високий артеріальний тиск і зміцнює капіляри.


Інгредієнти для десерту

200 г свіжих або заморожених вишень без кісточок

1 склянка вершків найбільшої жирності

1 склянка молока

4 ст. ложки цукру

3 ч. ложки швидкорозчинного желатину.

 

Спробуйте також приготувати молочний коктейль з какао і вишенькою.

Як приготувати вишневий десерт з вершками

Вишні (якщо заморожені, розморозити, але не до кінця) покласти в блендер, залити вершками і змолоти до однорідної маси.

У маленьку каструльку налити, додати цукор, поставити на плиту і на середньому вогні довести до кипіння.

Зняти з вогню, дати постояти 5 хв. Всипати швидкорозчинний желатин і ретельно перемішати до повного його розчинення.

Охолодити молочну суміш  до кімнатної температури, час від часу помішуючи, щоб на поверхні не утворилася плівочка.

З’єднати ягідну масу з молочною і дуже ретельно перемішати, щоб не було грудочок.

Отриману суміш налити у креманки чи низькі келихи.

Поставити в холодильник для охолодження і застигання мінімум на дві години. Коли застигне, оформити на ваш смак: наприклад, покласти зверху шапочку зі збитих вершків та покласти цілі ягідки.

Порада від ЇСТИ: вишнево-вершкову масу можна залити не в окремі посудинки, а в одну широку, бажано прямокутну, а коли десерт застигне, порізати його на порційні квадратики, кожен прикрасити збитими вершками і посипати шоколадними крихтами.

 

Рекомендуємо також рецепт кексів на кефірі з вишнями.

 

Вам сподобався рецепт вишнево-вершкового десерту? Готуєте подібний та ще смачніший? Відкрийте свій секретний інгредієнт – напишіть про це у коментарях.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone