16.09.2015

Запашна трояндова наливка

Якщо ви хочете здивувати своїх гостей незвичайним десертним спиртним напоєм, то вам буде цікаво, що з пелюсток троянд можна зробити відмінну легку домашню наливку, здатну прикрасити будь-який святковий стіл.

Їсти.com.ua представляє вам рецепт чудової легкої наливки, яка готується без алкогольної основи.

Хоча для наливки підійдуть будь-які сорти троянд, але найсмачніші напої виходять саме з пелюсток чайної троянди. Краще використовувати бутильовану або джерельну воду, бо хлорована водопровідна вода вбиває легкий квітковий аромат.

Не хочете купувати в магазині розведений порошок або ароматизований спирт, який видають за вино? Тоді готуйте алкогольні напої самі. Це просто і дуже смачно! Занотовуйте рецепт наливки!

Інгредієнти для трояндової наливки

  • 5 кг порічок (свіжих або заморожених)

  • 4 кг цукру

  • 150 трояндових пелюсток (або 500 г варення).

Скуштуйте також домашню полуничну наливку.

Як приготувати трояндову наливку

  • Технологія приготування доступна навіть початківцям.
  • Порічки потрібно вимити, обсушити, зняти з плодоніжок, далі засипати в бутель почергово шарами порічки, пелюстки троянд та цукор і залити все водою. Потім закрити горлечко тканиною та поставити на сонячне місце на місяць.
  • Після цього вже можна злити готовий напій, процідити через тканину, та порозливати в пляшки і закупорити.

Вам сподобався рецепт запашної трояндової наливки? Поділіться ним зі своїми друзями у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.