Англійський святковий пудинг

Пудингами ми зазвичай називаємо зовсім інші страви, прості, буденні. А ця – вишукана, направду святкова, багата на горіхи та сухофрукти. Рецепт пудинга розповість, що і в якій послідовності треба робити, щоб вийшов розкішний десерт.

Інгредієнти для англійського пудинга

  • по 250 г смородини, світлих і темних родзинок, кураги або чорносливу, крихт хліба і цукру

  • по 125 г масла і цукатів

  • по 100 г вишень і волоських горіхів

  • 200 г мигдалю

  • по 1 морквині і яблук

  • 1 ст. ложка борошна

  • 3 яйця

  • 150 мл коньяку або бренді

  • цедра одного лимона та апельсина

  • 1 ч. ложка кардамону

  • 0,5 ч. ложки ваніліну

  • 0,5 ч. ложки меленого мускатного горіху

Радимо приготувати рисовий пудинг.

Як приготувати святковий пудинг

  • Сухофрукти вимити і зцідити, натерти цедру, розмолоти горіхи, яблуко і моркву дрібно натерти, можна додати сік одного лимона, все змішати.
  • Додати смородину, цукор, дрібку солі, яйця, борошно, крихти, розм’якшене масло, коньяк, спеції, вимісити, викласти у змащену маслом форму, накрити папером.
  • Поставити на водяну баню на велику каструлю, готувати 4 год.
  • Готовий пудинг накрити тарілкою і перевернути, а перед подачею полити коньяком і підпалити.
  • Після свята пудинг може зберігатися у прохолодному місці ще кілька місяців.

Скуштуйте також манні кекси з курагою.

Якщо вам сподобався рецепт англійського святкового пудинга, поділіться ним у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора