Англійський святковий пудинг
Пудингами ми зазвичай називаємо зовсім інші страви, прості, буденні. А ця – вишукана, направду святкова, багата на горіхи та сухофрукти. Рецепт пудинга розповість, що і в якій послідовності треба робити, щоб вийшов розкішний десерт.
Інгредієнти для англійського пудинга
по 250 г смородини, світлих і темних родзинок, кураги або чорносливу, крихт хліба і цукру
по 125 г масла і цукатів
по 100 г вишень і волоських горіхів
200 г мигдалю
по 1 морквині і яблук
1 ст. ложка борошна
3 яйця
150 мл коньяку або бренді
цедра одного лимона та апельсина
1 ч. ложка кардамону
0,5 ч. ложки ваніліну
0,5 ч. ложки меленого мускатного горіху
Радимо приготувати рисовий пудинг.
Як приготувати святковий пудинг
- Сухофрукти вимити і зцідити, натерти цедру, розмолоти горіхи, яблуко і моркву дрібно натерти, можна додати сік одного лимона, все змішати.
- Додати смородину, цукор, дрібку солі, яйця, борошно, крихти, розм’якшене масло, коньяк, спеції, вимісити, викласти у змащену маслом форму, накрити папером.
- Поставити на водяну баню на велику каструлю, готувати 4 год.
- Готовий пудинг накрити тарілкою і перевернути, а перед подачею полити коньяком і підпалити.
- Після свята пудинг може зберігатися у прохолодному місці ще кілька місяців.
Скуштуйте також манні кекси з курагою.
Якщо вам сподобався рецепт англійського святкового пудинга, поділіться ним у соціальних мережах.