13.01.2016

Печиво на варених жовтках

Рецепт печива із серії “Перевірено часом”. Якщо ви хоч раз бували на сільському українському весіллі, то неодмінно його куштували. А тепер користуйтеся нагодою його приготувати. Завдяки вареним жовткам печиво стає по-особливому розсипчастим – настільки, що просто тане у роті.

Інгредієнти для печива

  • Тісто:
  • 3 варені жовтки

  • півсклянки цукрової пудри

  • 250 грамів вершкового масла

  • 2 склянки борошна

  • Глазур:
  • 150 грамів вершкового масла

  • 200 грамів цукру

  • 3 столові ложки молока

  • 2 столові ложки какао

  • А також:
  • кокосова стружка

  • волоські горіхи

Також можна приготувати розсипчасте цукрове печиво.

Як приготувати печиво на варених жовтках

  • Жовтки перетерти через сито, масло розтерти з борошном. Усе з’єднати і додати цукрову пудру. Замісити тісто.
  • Відщипувати невеличкі шматочки тіста, формувати з них кульки, в середину кожної поклавши шматочок горіха.
  • Кульки викладати на деко і випікати при температурі 180-200 градусів.
  • Готове печиво обкачати у глазурі, а поверх – у кокосовій стружці.
  • Викласти на плоску тарілку, щоб підсохло.

Радимо ще рецепт печива із листкового тіста.

Якщо вам до душі солодкі експерименти, якщо ви полюбляєте вишукану домашню випічку і вам сподобався рецепт печива на варених жовтках, будь ласка, напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.